Τα έξυπνα γυαλιά του Facebook είναι επίσημα...αλλά δεν είναι και τόσο έξυπνα

Σε συνεργασία με την Ray-Ban
10 Σεπτεμβρίου 2021 08:53
Τα έξυπνα γυαλιά του Facebook είναι επίσημα...αλλά δεν είναι και τόσο έξυπνα

Η συνεργασία του Facebook με την Ray-Ban ξεκίνησε πριν δύο χρόνια για την ανάπτυξη έξυπνων γυαλιών με τελικό στόχο την αντικατάσταση των smartphones. Αυτή η στιγμή όμως φαίνεται να αργεί πολύ ακόμα, καθώς το Facebook παρουσίασε και επίσημα τα νέα έξυπνα γυαλιά του τα οποία δεν είναι και τόσο έξυπνα.

Ονομάζονται Ray-Ban Stories και μοιάζουν περισσότερο με τα Spectacles της Snap παρά με πραγματικά smart glasses όπως τα Google Glass. Διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία για να καταγράφετε φωτογραφίες και videos, τα οποία μπορείτε να ανεβάσετε στο Facebook View, μία νέα εφαρμογή σχεδιασμένη να φιλοξενεί το υλικό που καταγράφετε με τα Ray-Ban Stories.

Το Facebook αναγνωρίζοντας πως μπορεί να υπάρξουν θέματα ιδιωτικότητας με τη χρήση των γυαλιών, τοποθέτησε ένα hard-wired LED φωτάκι το οποίο όταν είναι αναμμένο υποδεικνύει στον κόσμο γύρω από το χρήστη πως τα γυαλιά καταγράφουν. Υπάρχει επίσης ένα πλήκτρο με το οποίο σβήνουν απευθείας. Το Facebook δίνει και τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων που θα μοιράζονται με την εταιρία.

Τα Ray-Ban Stories διαθέτουν τη δική τους θήκη στην οποία φορτίζουν, επιτρέποντας χρήση τριών ημερών. Η τιμή τους είναι στα $299 και θα είναι διαθέσιμα σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Ιρλανδία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο.