Το νέο ηλεκτρικό Renault Megane σχεδιάστηκε σε συνεργασία με πυροσβέστες

Η Fireman Access θέλει να σώσει ζωές
07 Σεπτεμβρίου 2021 10:10
Το νέο ηλεκτρικό Renault Megane σχεδιάστηκε σε συνεργασία με πυροσβέστες

Η Renault αποκάλυψε το νέο της ηλεκτρικό όχημα, το Megane E-Tech Electric. Πέρα όμως από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η Renault έδωσε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια. Συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία της με τους Γάλλους πυροσβέστες, δημιούργησε το Fireman Access, ένα χαρακτηριστικό το οποίο δίνει ειδική πρόσβαση στους πυροσβέστες στις μπαταρίες του οχήματος.

Σύμφωνα με τη Renault, με αυτό το σύστημα οι πυροσβέστες μπορούν να σβήσουν μία φωτιά στις μπαταρίες μέσα σε πέντε λεπτά, αντί για μία με τρεις ώρες που διαρκεί μία κατάσβεση σήμερα. Επιπλέον, υπάρχει ένας διακόπτης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, που επιτρέπει στις ομάδες διάσωσης να αποσυνδέσουν την μπαταρία.

Η Renault μάλιστα έχει τοποθετήσει ένα QR code στο παρμπρίζ, το οποίο μπορούν να σκανάρουν οι ομάδες διάσωσης για να βλέπουν λεπτομέρειες για τη δομή του οχήματος. Έτσι, μπορούν να βρουν με ακρίβεια την τοποθεσία των μπαταριών ή των αερόσακων, καθώς και οδηγίες για το πού είναι ασφαλές να κόψουν σε περίπτωση απεγκλωβισμού. Κάτι που η Renault ισχυρίζεται πως θα τους γλιτώσει 15 πολύτιμα λεπτά σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, το νέο Renault Megane E-Tech Electric, έρχεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν 130 ίππων και έναν 215. Υπάρχουν δύο επιλογές και στις μπαταρίες. Αυτή των 40kWh παραδίδει αυτονομία 300 χιλιομέτρων και αυτή των 60kWh δίνει 470 χιλιόμετρα. Ένας φορτιστής των 130wW, θα προσθέσει 300 χιλιόμετρα μέσα σε μισή ώρα φόρτισης.

Οι παραγγελίες για το νέο Megane θα ανοίξουν το Φεβρουάριο του 2022 και οι πωλήσεις ξεκινούν το Μάρτιο.