Το AR/VR headset της Apple θα πρέπει να συνδέεται με άλλες συσκευές για την πλήρη λειτουργία του

Δε θα είναι απολύτως αυτόνομο
04 Σεπτεμβρίου 2021 12:41
Το AR/VR headset της Apple θα πρέπει να συνδέεται με άλλες συσκευές για την πλήρη λειτουργία του

Μία νέα αναφορά του The Information, λέει πως το φημολογούμενο AR/VR headset της Apple δε θα είναι αυτόνομο, καθώς έχει σχεδιαστεί να βασίζεται σε άλλες συσκευές (iPhone, Mac) όταν το φορτίο επεξεργασίας δεδομένων είναι βαρύ. Οι έως τώρα αναφορές κάνουν λόγο για ένα νέο chip που ετοιμάζει η Apple, το οποίο όμως δε θα διαθέτει AI ικανότητες και έχει σχεδιαστεί περισσότερο για την καλύτερη ασύρματη μεταφορά και λήψη δεδομένων, συμπιέζοντας και αποσυμπιέζοντας video αρχεία.

Η αναφορά λέει πως ο σχεδιασμός του chip έχει γίνει με στόχο τη μεγιστοποίηση της διάρκειας της μπαταρίας. Παρόλα αυτά, το headset θα διαθέτει το δικό του SoC με CPU και GPU και θα μπορεί να εκτελεί κάποιες βασικές λειτουργίες μόνο του. Διαθέτει επίσης “ασυνήθιστα μεγάλο” αισθητήρα εικόνας για να μπορεί να καταγράφει υψηλής ανάλυσης δεδομένα εικόνας από το περιβάλλον του χρήστη σε mode επαυξημένης πραγματικότητας.

Παρά τις αναφορές για κυκλοφορία μέσα στο 2022, η νέα αναφορά λέει πως τα custom chips της Apple δε θα είναι έτοιμα για μαζική παραγωγή τουλάχιστον για έναν ακόμα χρόνο.