Ευρώπη: Το WhatsApp χρεώθηκε με το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί

Για την ιδιωτικότητα των Ευρωπαίων χρηστών
03 Σεπτεμβρίου 2021 08:57
Ευρώπη: Το WhatsApp χρεώθηκε με το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί

Η επιτροπή προστασίας δεδομένων (DPC) της Ιρλανδίας, επέβαλε στο WhatsApp το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει εκδοθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για παραβίαση του GDPR. Στην απόφαση των 89 σελίδων αναφέρεται πως το WhatsApp δεν ενημέρωσε σωστά τους Ευρωπαίους πολίτες για το πώς διαχειρίζεται τα προσωπικά τους δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που μοιράζεται τις πληροφορίες τους με τη γονική του εταιρία, το Facebook.

To WhatsApp καλείται να πληρώσει €225 εκατομμύρια και διατάχθηκε να αλλάξει την πολιτική ιδιωτικότητάς του ειδοποιώντας τους χρήστες για τον τρόπο με τον οποίο θα μοιράζεται τα δεδομένα τους.

Το WhatsApp δήλωσε πως διαφωνεί με την απόφαση και σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Το WhatsApp είναι δεσμευμένο να παρέχει μία ασφαλή και ιδιωτική υπηρεσία. Εργαστήκαμε για να διασφαλίσουμε πως η πληροφορία που παρέχουμε είναι διαφανής και κατανοητή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Διαφωνούμε με τη σημερινή απόφαση σχετικά με τη διαφάνεια που προσφέραμε στους χρήστες το 2018 και η ποινή είναι εντελώς δυσανάλογη.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα για GDPR στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτό της Amazon, ύψους €746 εκατομμυρίων, μία υπόθεση στην οποία μάχεται σθεναρά ακόμα η Amazon.