Πόσο θα πέσει η τιμή του iPhone 12 όταν αποκαλυφθεί το iPhone 13; 

Νέα αναφορά προβλέψεων

Πόσο θα πέσει η τιμή του iPhone 12 όταν αποκαλυφθεί το iPhone 13;

Συνήθως αυτοί που επιλέγουν να αγοράσουν το νέο iPhone, πουλούν το παλιό τους, κερδίζοντας έτσι μία σημαντική έκπτωση στην αγορά νέου τηλεφώνου. Πόσο όμως εκτιμάται η αξία του iPhone 12 μόλις κυκλοφορήσει το iPhone 13;

Μία νέα αναφορά του Decluttr το οποίο εξειδικεύεται στην πώληση gadgets, αποκαλύπτει τις εκτιμήσεις για την αξία της προηγούμενης ναυαρχίδας της Apple. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.000 χρήστες τηλεφώνων στις ΗΠΑ.

Η πρόβλεψη λοιπόν κάνει λόγο για απώλεια 12% της αξίας του iPhone 12 μέσα στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του iPhone 13, ενώ το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 20% μετά από τρεις μήνες.

Η αναφορά μάλιστα αποκαλύπτει πως το 46% των χρηστών δεν αναβαθμίζουν άμεσα στη νέα συσκευή και αντί αυτού κρατούν την παλιά συσκευή τους 10 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της νέας, κατά τη διάρκεια των οποίων η αξία της παλιάς έχει πέσει κατά 33%. Όταν ρωτήθηκαν γιατί περίμεναν τόσο για να πουλήσουν τη συσκευή τους, το 23% απάντησε πως δεν ήξερε ότι η αναμονή τους θα αφαιρούσε τόση αξία από το κινητό.

Όταν το iPhone 12 κυκλοφόρησε πέρυσι, το iPhone 11 έπεσε 15% τον πρώτο μήνα και 20% μέσα σε τρεις μήνες. Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως το 31% των κατόχων δεν πουλούν ή χαρίζουν τις παλιές τους συσκευές και τις κρατούν στα συρτάρια.

Η αναφορά δείχνει πως τα iPhone κρατούν μεγαλύτερη αξία με την πάροδο του χρόνου. Μετά από 24 μήνες χάνουν το 66% της αξίας τους, ενώ τα Samsung Galaxy το 79% και στο 80% είναι τα OnePlus και τα Pixel.

0 σχολια