Μεγάλη πρόοδος στην 6G τεχνολογία από την LG

Μοιράστηκε δημόσια τις εξελίξεις
26 Αυγούστου 2021 10:12
Μεγάλη πρόοδος στην 6G τεχνολογία από την LG

Καθώς το 5G έχει δρόμο ακόμα μέχρι να γίνει mainstream, η ανάπτυξη του 6G βρίσκεται ήδη στα σκαριά από πολλές εταιρίες. Μία εξ αυτών και η LG, η οποία φρόντισε να μοιραστεί μία σημαντική εξέλιξη στην ανάπτυξη του 6G. Κατάφερε λοιπόν να μεταδώσει ένα σήμα σε απόσταση 100 μέτρων, σπάζοντας ρεκόρ.

Κι αν σας φαίνονται λίγα τα 100 μέτρα, να ξέρετε πως είναι το αναμενόμενο σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης. Το 6G βασίζεται σε συχνότητες THz των οποίων τα μήκη κύματος είναι περιορισμένα και χάνουν αρκετή από την ισχύ τους όταν περνάνε από τις κεραίες.

Μία προφανής λύση στο πρόβλημα είναι περισσότερες κεραίες, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι εφικτό κυρίως λόγω κόστους. Έτσι, η LG συνεργάζεται με το Fraunhofer Heinrich Hertz Instittute και με το Fraunhofer Institute for Applied Solid State Physics για να δημιουργήσει έναν ενισχυτή ο οποίος θα μπορεί να στοχεύει και να κατευθύνει καλύτερα τις ασύρματες μεταδόσεις.

Το 6G θα φτάνει σε ταχύτητες τα 95 Gbit το δευτερόλεπτο και η εμπορική του διάθεση αναμένεται μέσα στη δεκαετία του 2030.

Tags: