Η Xiaomi ξεπέρασε τη Samsung και κατέκτησε την πρώτη θέση κατασκευαστών τον Ιούνιο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της
06 Αυγούστου 2021 11:13
Η Xiaomi ξεπέρασε τη Samsung και κατέκτησε την πρώτη θέση κατασκευαστών τον Ιούνιο

Η Samsung βρίσκεται στην πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphone εδώ και πολύ καιρό, αλλά σύμφωνα με νέα δεδομένα της Counterpoint Research, τουλάχιστον για το μήνα Ιούνιο, η Xiaomi κατάφερε να την ξεπεράσει και να κατακτήσει αυτή την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με την Counterpoint λοιπόν, το μερίδιο αγοράς της Xiaomi για τον Ιούνιο έφτασε το 17.1%, ενώ της Samsung ήταν 15.7%. Η Apple ήρθε τρίτη με 14.3%. Σημειώστε όμως πως μιλάμε μόνο για το μήνα Ιούνιο και αν κοιτάξει κάποιος ολόκληρο το τρίμηνο η Samsung κρατά ακόμα την πρώτη θέση.

Η Counterpoint πιστεύει πως ένας από τους λόγους που η Xiaomi κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση τον Ιούνιο, είναι λόγω των περιορισμών των προμηθευτών στο Βιετνάμ, όπου η Samsung παράγει και αποστέλλει ένα τεράστιο όγκο τηλεφώνων και θεωρεί πως μόλις διορθωθεί αυτό, η Samsung θα επιστρέψει στην κορυφή.

Από την άλλη, η Xiaomi έχει σημειώσει 26% αύξηση πωλήσεων για τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι και έχει πουλήσει συνολικά περίπου 800 εκατομμύρια smartphones από την ίδρυσή της το 2011.

Από τότε που ξεκίνησε η πτώση της Huawei, η Xiaomi κάνει συνεχείς και επίμονες προσπάθειες να γεμίσει το κενό που άφησε αυτή η πτώση. Επεκτείνεται στην Κίνα, στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική. Η Xiaomi με το δυνατό mid-range πορτφόλιο της και τη μεγάλη κάλυψη αγορών, ήταν ο μεγάλος κερδισμένος από το βραχυπρόθεσμο κενό που άφησε η A σειρά της Samsung.