6 Αυγούστου | Ο πλανήτης καίγεται - Δορυφορικές εικόνες της NASA

Τεράστια μέτωπα στο σύστημα FIRMS
06 Αυγούστου 2021 10:30
6 Αυγούστου | Ο πλανήτης καίγεται - Δορυφορικές εικόνες της NASA

Οι τελευταίες μέρες δεν είναι δύσκολες μόνο για την Ελλάδα, καθώς όπως αποκαλύπτουν οι δορυφορικές εικόνες του συστήματος εντοπισμού πυρκαγιών της NASA, FIRMS (Fire Information for Resource Management System), εκτεταμένες πυρκαγιές μαίνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η υπηρεσία FIRMS παρουσιάζει εστίες φωτιάς σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με σκοπό να βοηθήσει τις αρχές στην οργάνωση της αντιμετώπισής τους. Για τη χαρτογράφηση των πυρκαγιών χρησιμοποιούνται δορυφόροι και υπέρυθρα ακτινόμετρα.

Σήμερα, 6 Αυγούστου, η Αφρική έχει τη θλιβερή πρωτιά και καίγεται από την ανατολή ως τη Δύση και από το Κογκό ως τη Νότια Αφρική. Πολλά τα μέτωπα και στη Νότια Αμερική αλλά και στα Ανατολικά της Ρωσίας. Η δυτική ακτή των ΗΠΑ μαστίζεται και αυτή από πυρκαγιές, όπως και η βόρεια και η ανατολική ακτή της Αυστραλίας.

Και στην Ευρώπη η κατάσταση είναι τραγική, με την Ιταλία να έχει τις τριπλάσιες πυρκαγιές φέτος από το μέσο όρο της. Πυρκαγιές υπάρχουν και στη Ρουμανία και την Ουκρανία, ενώ και η Τουρκία βιώνει τις χειρότερες πυρκαγιές που είχε να αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες και θρηνεί οχτώ νεκρούς.

Στην Ελλάδα σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Λακωνία και άλλες περιοχές της χώρας.

August 6th - Greece wildfires

Προσπάθειες στήριξης των πληγέντων γίνονται από κάθε πλευρά της χώρας και οι Unboxholics δεν μπορούσαν να λείπουν από αυτό το κάλεσμα. Μην ξεχνάτε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο livestream οικονομικής στήριξης των πυρόπληκτων στις 23:45 στο www.twitch.tv/unboxholics.

Tags: