Φήμη: Ο Tim Cook έβρισε τον Elon Musk όταν του είπε πως θέλει να γίνει CEO της Apple

Το αρνείται κατηγορηματικά ο Musk
31 Ιουλίου 2021 09:55
Φήμη: Ο Tim Cook έβρισε τον Elon Musk όταν του είπε πως θέλει να γίνει CEO της Apple

Ένα  δημοσίευμα των Los Angeles Times το οποίο παραθέτει κομμάτια του βιβλίου του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Tim Higgins, ανάβει φωτιές στις σχέσεις Elon Musk και Tim Cook. Σύμφωνα λοιπόν με το “Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century” που επικαλείται έναν πρώην βοηθό ο οποίος ήταν μπροστά στο τηλεφώνημα, ο Tim Cook πρότεινε στον Elon Musk να αγοράσει η Apple την Tesla, σε μία περίοδο που η δεύτερη πάσχιζε οικονομικά πριν την αποκάλυψη του Model 3 το 2016. Ο Musk απάντησε πως θέλει να είναι CEO και ο Cook συμφώνησε, αλλά ο Musk ξεκαθάρισε πως θέλει να είναι ο CEO της Apple. Ο Cook απάντησε με ένα “άντε γα…..” πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Ωστόσο τόσο ο Musk όσο και η Apple έχουν πει πως κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει γίνει καθώς οι δύο άντρες δεν έχουν μιλήσει ποτέ μεταξύ τους. Μάλιστα ο Musk με ένα tweet δήλωσε:

Ο Cook και εγώ δε έχουμε μιλήσει ποτέ μεταξύ μας ούτε έχουμε αλληλογραφήσει. Κάποια στιγμή ζήτησα να συναντηθώ μαζί του για να μιλήσουμε για μία εξαγορά της Tesla από την Apple. Δεν υπήρξαν όροι για την εξαγορά. Αρνήθηκε να συναντηθούμε. Η Tesla τότε άξιζε το 6% από τη σημερινή της αξία.

Η Apple από την πλευρά της όταν ρωτήθηκε για την υποτιθέμενη συνομιλία, παρέθεσε τα λόγια του Cook σε μία συνέντευξη με τους New York Times, όπου δήλωσε πως “ξέρετε, δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Elon, παρόλο που τρέφω θαυμασμό και σεβασμό για την εταιρία που έχει δημιουργήσει”.

Ο Musk σχολίασε καυστικά μάλιστα πως το βιβλίο του Higgins εκτός από ψευδές είναι και βαρετό.

Ο Musk δε συμμετείχε στη δημιουργία του βιβλίου, παρόλο που ο Higgins όπως δήλωσε του έδωσε “πολλές ευκαιρίες να σχολιάσει τις ιστορίες και τα γεγονότα που παρουσιάζονται”, τα οποία προέρχονται από άτομα που βρισκόντουσαν στο στενό εργασιακό περιβάλλον του Musk.

Ο Higgins τόνισε επίσης πως και στην Apple δόθηκαν πολλές ευκαιρίες για σχολιασμό πριν την κυκλοφορία του βιβλίου, αλλά η εταιρία αρνήθηκε.