Το Bitcoin πήρε πάλι την ανηφόρα και επέστρεψε πάνω από τα 40.000 δολάρια

Έπειτα από οκταήμερο ράλι
29 Ιουλίου 2021 12:32
Το Bitcoin πήρε πάλι την ανηφόρα και επέστρεψε πάνω από τα 40.000 δολάρια

Μετά από μια περίοδο με πολλά «χτυπήματα» για τα κρυπτονομίσματα, κυρίως από το μέτωπο της Κίνας που απαγόρευσε τις συναλλαγές και την «εξόρυξη» αλλάζοντας τις ισορροπίες, το Bitcoin βρήκε πάλι το δρόμο του προς την κορυφή. Συγκεκριμένα, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα συνεχίζει το ράλι του εδώ και περίπου μια εβδομάδα, καταφέρνοντας να ξεπεράσει και τα 40.000 δολάρια.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η τιμή του νομίσματος είχε φτάσει το εντυπωσιακό μέγιστο των 64.900 δολαρίων στις 14 Απριλίου. Ωστόσο, τα γεγονότα που ακολούθησαν οδήγησαν σε μια μεγάλη κατρακύλα κάτω από το φράγμα των 30.000 δολαρίων. Στις 20 Ιουλίου που η τιμή του Bitcoin άγγιζε τα 29.295 δολάρια η κούρσα ξεκίνησε και φαίνεται πως ακόμη δεν έχει τελειώσει. Χτες, Τετάρτη 28 Ιουλίου η τιμή του Bitcoin ‘έσπασε τα 40’, αγγίζοντας τα 40,913 δολάρια. Τη στιγμή που δημοσιεύεται το άρθρο αυτό, το Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τα 40,000 δολάρια.

Η κορύφωσή του πριν μερικούς μήνες, η μεγάλη πτώση και η εκ νέου κούρσα του φαίνονται στο ημερήσιο γράφημα τιμής που ακολουθεί.

Για την ιστορία, το οκταήμερο αυτό ράλι ξεκίνησε με το The B Word conference, ένα event σχετικό με τα κρυπτονομίσματα που διοργανώθηκε από το Crypto Council for Innovation. Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο αυτό ο Elon Musk αποκάλυψε πως η SpaceX έχει στην κατοχή της Bitcoin, ενώ ο ιδρυτής του Twitter εξέφρασε την πεποίθηση πως το Bitcoin θα φέρει παγκόσμια ειρήνη.