Σας χάκαραν το Instagram; Το Security Checkup θα σας βοηθήσει να το ανακτήσετε (ΕΙΚΟΝΕΣ) 

Νέο εργαλείο από το Instagram

Σας χάκαραν το Instagram; Το Security Checkup θα σας βοηθήσει να το ανακτήσετε (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αν σας έχουν χακάρει ποτέ το Instagram ή αν έχετε λάβει ειδοποίηση πως κάποιος προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό, το πιθανότερο είναι να σπεύσατε να ασφαλίσετε το λογαριασμό σας αλλάζοντας το password. Τώρα το Instagram ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο ονόματι Security Checkup, το οποίο θα βοηθήσει τους χρήστες να διασφαλίσουν τους λογαριασμούς τους.

Το Security Checkup θα καθοδηγήσει τους χρήστες με παραβιασμένους λογαριασμούς για να τους ασφαλίσουν. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της δραστηριότητας login, τον έλεγχο των πληροφοριών του προφίλ, την επιβεβαίωση των λογαριασμών που μοιράζονται τις login πληροφορίες και την ανανέωση των επαφών ανάκτησης όπως το τηλέφωνο ή το email.

Πέρα από το Security Checkup όμως, το Instagram υπενθυμίζει και τους υπόλοιπους τρόπους που έχετε στη διάθεσή σας για να προστατέψετε το λογαριασμό σας. Πρώτο και καλύτερο φυσικά είναι το two-factor authentication, η πιστοποίηση δύο παραγόντων δηλαδή με ένα pin που θα σταλεί με SMS ή στο WhatsApp κάθε φορά που προσπαθείτε να συνδεθείτε στον Instagram λογαριασμό σας από νέα συσκευή.

Το Instagram τονίζει πως τους τελευταίους μήνες έχει δει μία αύξηση στη λήψη κακόβουλων DMs τα οποία εμφανίζονται πως προέρχονται από το Instagram με σκοπό την κλοπή των στοιχείων του χρήστη. Συχνά ισχυρίζονται πως ο λογαριασμός σας κινδυνεύει να διαγραφεί, ότι παραβιάζετε τις πολιτικές του Instagram για πνευματικά δικαιώματα ή πως οι φωτογραφίες σας χρησιμοποιούνται από τρίτους. Το Instagram υπενθυμίζει πως δε θα σας στείλει ποτέ DM, οπότε αν λάβετε ένα τέτοιο πρόκειται για απάτη. Αν θελήσει να επικοινωνήσει μαζί σας για οποιοδήποτε λόγο, θα το κάνει μόνο μέσω της “Emails from Instagram” καρτέλας στις ρυθμίσεις.

0 σχολια