Ο εφιάλτης του petrolhead - Ακόμα και η Dodge θα βγάλει ηλεκτρικό μοντέλο

Ηλεκτρικά και τα muscle cars
09 Ιουλίου 2021 12:50
Ο εφιάλτης του petrolhead - Ακόμα και η Dodge θα βγάλει ηλεκτρικό μοντέλο

Αν κάποια μάρκα αυτοκινήτων αντιπροσώπευε τα muscle cars με τους τεράστιους κινητήρες και τα πολλά άλογα, αυτή σίγουρα είναι η Dodge, η οποία προς απογοήτευση των petrolheads, αποφάσισε και αυτή να περάσει στην ηλεκτρική εποχή. Η ανακοίνωση ήρθε από τον CEO της εταιρίας, Tim Kuniskis ο οποίος αποκάλυψε πως η Dodge θα φέρει ένα πλήρως ηλεκτρικό muscle car στην αγορά το 2024.

Η παρουσίαση μάλιστα ήταν ιδιαίτερη, αφού προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες, τόνισε πως η Dodge “δε θα πουλάει ηλεκτρικά αυτοκίνητα” αλλά “American eMuscle”, ενώ στην προσεκτική τοποθέτηση του brand η αναφορά στα περιβαλλοντικά οφέλη έγινε μόνο μία φορά, με τη φράση πως το νέο ηλεκτρικό όχημα της Dodge θα “σκίζει τους δρόμους, όχι τον πλανήτη”.

Ο Kuniskis δικαιολόγησε την απομάκρυνση από τις μηχανές εσωτερικής καύσης με τη φράση “οι επιδόσεις μας ανάγκασαν να το κάνουμε”, καθώς θεωρεί πως έχει επέλθει ένα “πρακτικό όριο” στην υπάρχουσα ICE τεχνολογία.

Ξέρουν πως ξέρουμε πως οι ηλεκτρικοί κινητήρες μπορούν να μας δώσουν περισσότερα. Και αν γνωρίζουμε μία τεχνολογία που θα μπορεί να δώσει στους πελάτες μας το πλεονέκτημα, έχουμε την υποχρέωση να την αναπτύξουμε.