Η ηλεκτρική Rimac ενώνει τις δυνάμεις της με την Bugatti

Σε συνεργασία με την Porsche
06 Ιουλίου 2021 10:01
Η ηλεκτρική Rimac ενώνει τις δυνάμεις της με την Bugatti

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών supercars Rimac, αναλαμβάνει τον έλεγχο της Bugatti, του supercar τμήματος της Volkswagen. Η νέα εταιρία θα ονομάζεται Bugatti Rimac και είναι κομμάτι μίας ευρύτερης συνεργασίας με την Porsche την οποία κατέχει επίσης η VW. Bugatti και Rimac θα μοιραστούν πόρους και τεχνογνωσία, αλλά θα παραμείνουν ανεξάρτητα brands με ξεχωριστή παραγωγή και διανομή.

Μόλις η σύσταση της νέας εταιρία Bugatti Rimac ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στη χρονιά, η Bugatti αναμένεται να αντλήσει τεχνογνωσία από την Rimac για να προχωρήσει ίσως στη δική της παραγωγή ενός ηλεκτρικού οχήματος. Με τη σειρά της η Rimac θα αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Bugatti η οποία κατασκευάζει το δεύτερο ταχύτερο νόμιμο αυτοκίνητο δρόμου στον κόσμο, την Bugatti Veyron.

Η Rimac θα κατέχει το 55% της Bugatti Rimac και η Porsche το υπόλοιπο. Να θυμίσουμε πως από το Μάρτιο, η Porsche κατέχει το 24% της Rimac. Ταυτόχρονα, το Rimac Group δημιουργεί νέα εταιρία, την Rimac Technology, η οποία θα αναλάβει την ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή συστημάτων μπαταριών, drivetrains και άλλα εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων.

Η έδρα της Bugatti Rimac θα βρίσκεται στο Zagreb της Κροατίας, εκεί όπου στεγάζεται και η Rimac. Το Rimac Campus θα είναι έτοιμο το 2023 και θα κοστίσει €200 εκατομμύρια.