Οι ιδρυτές ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων έκαναν...φτερά με $3.6 δις

Η μεγαλύτερη απάτη κρυπτονομισμάτων στην ιστορία;
25 Ιουνίου 2021 11:42
Οι ιδρυτές ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων έκαναν...φτερά με $3.6 δις

Επενδυτές κρυπτονομισμάτων στη Νότα Αφρική έχασαν Bitcoins αξίας $3.6 δισεκατομμυρίων από το ανταλλακτήριο Africrypt. Οι δύο ιδρυτές του ανταλλακτηρίου -και αδέρφια- εξαφανίστηκαν και σύμφωνα με το Bloomberg κανείς δεν μπορεί να τους εντοπίσει. Τον Απρίλιο, το Africrypt ενημέρωσε τους επενδυτές του πως είχε πέσει θύμα hacking, ζητώντας τους να μην καταγγείλουν το περιστατικό στις αρχές καθώς κάτι τέτοιο θα δυσχέραινε τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που έλειπαν.

Ορισμένοι επενδυτές προσέλαβαν ένα δικηγορικό γραφείο για να ερευνήσει το περιστατικό και βρήκαν πως κάποιος είχε αποσύρει τα χρήματα από τοπικούς λογαριασμούς και wallets πελατών όπου τα κρυπτονομίσματα ήταν αποθηκευμένα, περνώντας τα από διάφορα μέσα για να δυσκολέψει τον εντοπισμό των ιχνών του χρήματος. Οι υπάλληλοι της Africrypt έχασαν την πρόσβαση στο back-end της πλατφόρμας επτά μέρες πριν το υποτιθέμενο hack.

Προς απογοήτευση των επενδυτών, η επίσημη οικονομική αρχή της Νοτίου Αφρικής δεν μπορεί να ανοίξει επίσημη έρευνα στο θέμα, καθώς τα κρυπτονομίσματα δε θεωρούνται οικονομικό προϊόν στη χώρα. Αν τελικά δε βρεθούν τα χρήματα, μιλάμε για τη μεγαλύτερη απώλεια κρυπτονομισμάτων στην ιστορία.