Ο Tim Cook κάλεσε τηλεφωνικά την Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ για να μην περάσει η νέα νομοθεσία

Θα πληγούν σημαντικά τα iPhone
23 Ιουνίου 2021 12:19
Ο Tim Cook κάλεσε τηλεφωνικά την Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ για να μην περάσει η νέα νομοθεσία

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο στάδιο πρότασης νομοθεσιών οι οποίες θα πλήξουν τα μονοπώλια των τεχνολογικών γιγάντων και οι εταιρίες κάνουν ό,τι μπορούν μέσω των λόμπι για να ανατρέψουν αυτήν την πορεία. Η σοβαρότητα των εξελίξεων φαίνεται και από το γεγονός πως ο ίδιος ο CEO της Apple, Tim Cook, κάλεσε την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Nancy Pelosi, για “να την προειδοποιήσει” πως ένα βιαστικό νομοσχέδιο θα μπορούσε να πλήξει την καινοτομία και να επηρεάσει το ίδιο το iPhone.

Τα νομοσχέδια περί ανταγωνισμού είναι βεβιασμένα είπε. Θα πνίξουν την καινοτομία και θα πλήξουν τους καταναλωτές διαταράσσοντας υπηρεσίες που βρίσκονται στο επικερδές iPhone της Apple. Ο κύριος Cook, προειδοποίησε σε αρκετά σημεία, σύμφωνα με πέντε ανθρώπους που έχουν γνώση της συνομιλίας. - Άρθρο New York Times

Σύμφωνα με την αναφορά, η Pelosi απέρριψε τις ανησυχίες του Cook, ενώ απέρριψε και το αίτημά του να καθυστερήσει η ψήφιση των νομοσχεδίων. Μάλιστα πίεσε τον Cook να “αναφέρει συγκεκριμένες ενστάσεις στα μέτρα”.

Ο Cook μίλησε και με άλλα μέλη του Κογκρέσου, χωρίς να αποκαλύπτονται ονόματα, ενώ η Apple πιέζει και μέσω των λόμπι εναντίον της νομοθεσίας.

Ο Morgan Reed, πρόεδρος του App Association, ένας εμπορικός οργανισμός που προωθείται από την Apple και άλλες τεχνολογικές και τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, είπε σε μία επιστολή του την Τρίτη πως η διάσπαση των πλατφορμών και ο “περιορισμός των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν στις εταιρίες-μέλη μας, θα βλάψουν τους ψηφοφόρους σας”.