Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Η έλλειψη chip στην αγορά μπορεί να οδηγήσει σε πλαστά εξαρτήματα

Προειδοποιούν οι αναλυτές

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Η έλλειψη chip στην αγορά μπορεί να οδηγήσει σε πλαστά εξαρτήματα

Η παγκόσμια έλλειψη chip που λαμβάνει χώρα αυτήν την περίοδο, δυσκολεύει τις εταιρίες να προμηθευτούν τα εξαρτήματα που χρειάζονται για να κατασκευάσουν τα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα και οι καταναλωτές να έχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην αγορά των προϊόντων που επιθυμούν. Ωστόσο η καθυστέρηση που αντιμετωπίζουμε, ίσως να μην είναι το μόνο πρόβλημα που προκύπτει από την έλλειψη chip.

Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του ZDNet, αναλυτές της αγοράς προειδοποιούν πως ένα ακόμα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι τα πλαστά εξαρτήματα. Οι εταιρίες, στην απόγνωσή τους να ολοκληρώσουν τις παραγγελίες και να αποφύγουν το κλείσιμο των γραμμών παραγωγής, ίσως να στραφούν σε άλλους προμηθευτές για τα εξαρτήματα που τους λείπουν, παραβλέποντας την ποιότητά τους.

Advertisement

Αν την επόμενη εβδομάδα χρειάζεσαι 5.000 εξαρτήματα αλλιώς η γραμμή παραγωγής θα κλείσει, θα βρεθείς σε μία θέση μίας απεγνωσμένης αγοράς και θα μειώσεις τις απαιτήσεις σου. Δε θα τηρήσεις τους κανόνες πιστοποίησης του προμηθευτή ή τις διαδικασίες ελέγχου. Αυτό πιθανώς να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα. – Diganta Das, ερευνητής πλαστών ηλεκτρονικών στο Center for Advanced Life Cycle Engineering

Ο Das σημειώνει πως είναι μάλλον νωρίς για να παρατηρήσουμε μία αύξηση στις απομιμήσεις εξαρτημάτων, ωστόσο πιστεύει πως αυτό είναι κάτι που θα αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς οι εταιρίες θα συνειδητοποιούν πως έχουν αγοράσει “μαϊμού” εξαρτήματα. Το πρόβλημα αυτό λογικά δε θα επηρεάσει τους τεχνολογικούς κολοσσούς οι οποίοι έχουν μία καλά στημένη αλυσίδα προμηθευτών, αλλά μπορεί να επηρεάσει μικρότερες εταιρίες σε κρίσιμους τομείς, όπως η άμυνα, η υγεία και η αυτοκινητοβιομηχανία.

Βλέπουμε εταιρίες που δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ από καμία άλλη εταιρία στη βιομηχανία, να επιδεικνύουν σημαντικές ποσότητες εξαρτημάτων που βρίσκονται σε έλλειψη. Αλλά αυτό που ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. – Steve Calabria, Independent Distributors of Electronics Association

Δε θεωρώ πως υπάρχει επίγνωση του θέματος στη βιομηχανία. Νομίζω πως οι εταιρίες σκέφτονται πώς να πιάσουν τους στόχους παραγωγής και δε σκέφτονται το θέμα των απομιμήσεων. Ανησυχώ ιδιαίτερα για την ιατρική και στρατιωτική βιομηχανία και οποιαδήποτε που έχει να κάνει με την ασφάλεια, ακόμα και την αυτοκινητοβιομηχανία. – Michael Pecht, καθηγητής Μηχανολογίας στο University of Maryland

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.