Τα McDonald's είναι τα πιο πρόσφατα θύματα hacking υψηλού προφίλ

Διέρρευσαν δεδομένα πελατών και υπαλλήλων
12 Ιουνίου 2021 09:51
Τα McDonald's είναι τα πιο πρόσφατα θύματα hacking υψηλού προφίλ

Τα χτυπήματα από hackers σε στόχους υψηλού προφίλ, είτε κρατικούς είτε εταιρικούς, τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Το πιο πρόσφατο θύμα είναι η πολυεθνική αλυσίδα fast food, McDonald’s. Η εταιρία διαπίστωσε το data breach όταν προσέλαβε τεχνικούς συμβούλους για να ερευνήσει μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα σε ένα εσωτερικό σύστημα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι hackers είχαν πρόσβαση στα δεδομένα των επιμέρους επιχειρήσεων του franchise, τη χωρητικότητα των καταστημάτων, τα τετραγωνικά των χώρων απασχόλησης των παιδιών, καθώς και σε προσωπικές πληροφορίες του προσωπικού. Αυτά όσον αφορά τα καταστήματα των ΗΠΑ, καθώς σε Νότια Κορέα και Ταϊβάν, οι hackers είχαν πρόσβαση και σε προσωπικές πληροφορίες πελατών όπως ονόματα, τηλέφωνα και email, με την επιχείρηση να δηλώνει πως θα επικοινωνήσει με αυτούς που επηρεάστηκαν. Τόνισε όμως πως στα αρχεία που είχαν πρόσβαση οι hackers, δεν υπήρχαν πληροφορίες πιστωτικών καρτών ή πληρωμών, ενώ απέκλεισε και τις φήμες περί ransomware χτυπήματος.

Η έρευνα συνεχίζεται για καταστήματα σε Ασία, Νότια Αφρική και Ρωσία, καθώς η αρχική έρευνα δείχνει πως υπάρχει και εκεί θέμα. Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία των καταστημάτων δεν επηρεάστηκε, η αλυσίδα ζήτησε όμως από τους εργαζομένους της να προσέχουν για phishing emails και να είναι υποψιασμένοι όταν τους ζητούνται προσωπικές πληροφορίες.