Η Apple θα δώσει πρόσβαση των δεδομένων σας στην οικογένειά σας όταν πεθάνετε

Οι αλλαγές που φέρνει το iOS 15
09 Ιουνίου 2021 10:53
Η Apple θα δώσει πρόσβαση των δεδομένων σας στην οικογένειά σας όταν πεθάνετε

Στην ψηφιακή εποχή και ιδιαίτερα πιο πρόσφατα, στην εποχή της κρυπτογράφησης και των κωδικών, η πρόσβαση και η χρήση αρχείων και υπηρεσιών από την οικογένεια κάποιου όταν αυτός πεθάνει, είναι αρκετά δύσκολη και περίπλοκη, ακόμα και όταν διαθέτετε ένα πιστοποιητικό θανάτου. Η Apple θέλει να το αλλάξει αυτό, εισάγοντας το νέο Digital Legacy πρόγραμμα, μία ψηφιακή διαθήκη αν θέλετε για όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Μέσω του προγράμματος, οι χρήστες Apple ID θα μπορούν να ορίσουν κάποιους ανθρώπους ως “Legacy Contacts”, κάποιες επαφές δηλαδή οι οποίες όταν ο χρήστης πεθάνει, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Apple ID του και σε όλες τις προσωπικές πληροφορίες που είναι συνδεδεμένες με αυτό.

Social media όπως το Facebook ή το Twitter, έχουν ήδη εργαλεία ορισμού ενός προσώπου ως διαχειριστή στην περίπτωση θανάτου, ενώ και η Google διατηρεί ένα Inactive Account Manager με το οποίο παραδίδει τον έλεγχο ενός λογαριασμού σε ένα προαποφασισμένο πρόσωπο μετά από μία χρονική περίοδο. Η Apple δεν είχε έως τώρα ένα τέτοιο μηχανισμό, θα τον κάνει όμως διαθέσιμο με την έλευση του iOS 15 αυτό το φθινόπωρο.

Tags: