Παγκόσμιο ιντερνετικό blackout - Έπεσαν Amazon, Twitch, Spotify και άλλες μεγάλες σελίδες

Πανικός στα social media και τις δημόσιες υπηρεσίες
08 Ιουνίου 2021 14:04
Παγκόσμιο ιντερνετικό blackout - Έπεσαν Amazon, Twitch, Spotify και άλλες μεγάλες σελίδες

Αν για κάποιο λόγο δε μπορούσατε ή δεν μπορείτε ακόμη να μπείτε σε κάποιες από τις αγαπημένες σας σελίδες δε φταίει η σύνδεσή σας στο ίντερνετ.

Παγκόσμιο μπλακάουτ στο ίντερνετ

Ένα παγκόσμιο ιντερνετικό blackout που ξεκίνησε τις πρωινές ώρες της Τρίτης έριξε την Amazon, το Twitch, το Spotify, το PayPal και το Reddit μεταξύ άλλων μεγάλων σελίδων, κοινωνικών δικτύων και υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με τις αναφορές που έγιναν στο Downdetector.com, σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν ακόμη και το Imgur, το IMDB, καθώς και διεθνούς βεληνεκούς ειδησεογραφικά sites όπως το CNN, οι New York Times, οι Financial Times, η Guardian, το Bloomberg και το Reuters. Πανικός προκλήθηκε και σε δημόσιες υπηρεσίες ανά τον κόσμο, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο Γενικός Εισαγγελέας έκανε tweet πως έπεσε η κεντρική σελίδα της κυβέρνησης gov.uk

Όπως αναφέρεται ευρέως από διάφορες πηγές, το πρόβλημα οφείλεται στην εταιρία παροχής cloud computing, Fastly, η οποία έχει τη βάση της στις ΗΠΑ και αποτελεί έναν από του μεγαλύτερους παρόχους του κλάδου. Η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως "το πρόβλημα ανιχνεύθηκε και διορθώθηκε. Οι πελάτες μας μπορεί να αντιμετωπίσουν αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω της επαναλειτουργίας των υπηρεσιών."