Η Huawei δίνει στην κυκλοφορία το HarmonyOS 2

Πάνω από 100 Android συσκευές θα αναβαθμιστούν
03 Ιουνίου 2021 09:25
Η Huawei δίνει στην κυκλοφορία το HarmonyOS 2

Η Huawei έκανε την κίνηση που ετοίμαζε από τότε που μπήκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ και από σήμερα κυκλοφορεί το δικό της λειτουργικό σύστημα σε υπάρχοντα smartphones και tablets. Το HarmonyOS 2 θα γίνει διαθέσιμο άμεσα σε Mate 40, P40, Mate 30 και MatePad Pro, ενώ στο τρίτο τρίμηνο του 2021 θα ακολουθήσουν τα Nova 6, Nova 7, Nova 8, Mate 20 και MatePad. Συνολικά, το νέο λειτουργικό έρθει ως αναβάθμιση σε 100 Android συσκευές της Huawei.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναβάθμιση που ανακοινώθηκε θα γίνει μόνο στην Κίνα, ενώ η εταιρία δεν ανέφερε καν κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αναβάθμιση των συσκευών στον υπόλοιπο κόσμο.

Η Huawei ανακοίνωσε για πρώτη φορά το HarmonyOS το 2019 και η πρώτη συσκευή που το ενσωμάτωσε ήταν η Honor Vision TV. Αρχικά το λογισμικό προοριζόταν για smart home συσκευές, η Huawei όμως αποφάσισε να το φέρει και στα smartphones της. Η δεύτερη έκδοσή του που ανακοίνωσε χτες, προσφέρει βελτιωμένη συνδεσιμότητα, drag-and-drop interface για σύζευξη συσκευών και άλλα.

Οι πρώτες νέες συσκευές που θα διαθέτουν το HarmonyOS 2 από τα ράφια των καταστημάτων θα είναι τα νέα MatePad tablets με υποστήριξη M-Pencil.