Το WhatsApp τα γυρνάει - Δε θα περιορίσει τη λειτουργικότητά του τελικά

Αν δε δεχτείτε τους όρους του
29 Μαΐου 2021 09:32
Το WhatsApp τα γυρνάει - Δε θα περιορίσει τη λειτουργικότητά του τελικά

Το WhatsApp είχε δηλώσει πως όσοι δε δεχτούν τους νέους όρους ιδιωτικότητάς του, θα χάσουν σταδιακά αρκετά χαρακτηριστικά από τη λειτουργικότητα της εφαρμογής. Το χρονικό όριο αυτής της προειδοποίησης έχει ήδη παρέλθει, αφού ήταν η 15η Μαΐου. Να θυμίσουμε πως αυτή η απόφαση του WhatsApp δημιούργησε μία τεράστια άνοδο στις εγκαταστάσεις ανταγωνιστικών εφαρμογών όπως το Viber, το Signal, το Telegram κλπ. Τώρα, το WhatsApp φαίνεται πως αλλάζει πλώρη, δηλώνοντας πως όσοι δεν έχουν δεχθεί την ανανεωμένη πολιτική δε θα αντιμετωπίσουν μειωμένη λειτουργικότητα.

Δεδομένων των πρόσφατων συζητήσεων με διάφορες αρχές και ειδικούς ιδιωτικότητας, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δε θα περιορίσουμε τη λειτουργικότητας της WhatsApp εφαρμογής για αυτούς που δεν έχουν δεχθεί ακόμα την αναβάθμιση. – Εκπρόσωπος WhatsApp

Υπενθυμίζουμε πως οι νέοι όροι θέλουν το WhatsApp να μοιράζεται περισσότερα προσωπικά δεδομένα χρηστών (όχι συνομιλίες) με το Facebook. Το WhatsApp δηλώνει πως η πλειοψηφία των χρηστών που έχουν δει τη νέα πολιτική την έχουν αποδεχτεί.

Θα συνεχίσουμε να το υπενθυμίζουμε στους χρήστες κατά καιρούς και να τους αφήσουμε να το αποδεχτούν, συμπεριλαμβανομένων των φορών που θα επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν σχετικά χαρακτηριστικά όπως το να επικοινωνήσουν με μία επιχείρηση που υποστηρίζεται από το Facebook.