Η Apple ετοιμάζεται να ασχοληθεί με τα κρυπτονομίσματα; 

Δεν είναι fan ο Tim Cook

Η Apple ετοιμάζεται να ασχοληθεί με τα κρυπτονομίσματα;

Η Apple είναι γνωστό πως ασχολείται με τον τεχνολογικό τομέα των πληρωμών, με το Apple Pay να υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ σχετικά πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει και η Apple Card. Τι άποψη έχει όμως ο τεχνολογικός κολοσσός για τα κρυπτονομίσματα;

Ο CEO της εταιρίας, Tim Cook, είχε δηλώσει το 2019 πως δεν είναι fan της τεχνολογίας αυτής.

Πιστεύω βαθιά πως τα χρήματα πρέπει να παραμένουν στα χέρια των κρατών. Δεν είμαι άνετος στην ιδέα πως μία ιδιωτική ομάδα μπορεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό νόμισμα.

Οι καιροί όμως φαίνεται πως αλλάζουν και μία ανακοίνωση για μία θέση εργασίας υποδεικνύει πως η Apple θα ασχοληθεί τελικά με τα κρυπτονομίσματα. Η περιγραφή της θέσης δεν αναφέρει συγκεκριμένα τα κρυπτονομίσματα αλλά αναφέρει “εναλλακτικές πληρωμές”.

Η ομάδα Apple Wallets, Payments and Commerce (WPC) αναζητά έναν έμπειρο Business Development Manager για να ηγηθεί του Alternative Payments Partnerships. Αναζητούμε έναν αποδεδειγμένα επαγγελματία  σε διεθνείς εναλλακτικές και ανερχόμενες λύσεις πληρωμών. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει τουλάχιστον πενταετή εργασιακή εμπειρία σε παρόχους εναλλακτικών πληρωμών, όπως ψηφιακά πορτοφόλια, BNPL, Fast Payments, κρυπτονομίσματα κλπ., καθώς και βαθιά γνώση των εναλλακτικών πληρωμών, κατανοώντας την περιπλοκότητα της ροής κεφαλαίων κλπ.

Η γλώσσα που χρησιμοποιείται δεν ξεκαθαρίζει και δεν αποκλείει τίποτα. Σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον αν τελικά χρησιμοποιηθούν κρυπτονομίσματα στο Apple Wallet ή να γίνονται πληρωμές Apple προϊόντων με αυτά. Όλα όμως προς το παρόν, παραμένουν στη σφαίρα των εικασιών.

2 σχολιο(α)