Οι ΗΠΑ αφαιρούν την Xiaomi από τη μαύρη λίστα

Σε άνοδο οι μετοχές της
26 Μαΐου 2021 10:06
Οι ΗΠΑ αφαιρούν την Xiaomi από τη μαύρη λίστα

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αναιρέσουν την απόφαση υπαγωγής της Xiaomi στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Donald Trump, πρόσθεσε την Xiaomi στη λίστα των “κομμουνιστικών κινεζικών στρατιωτικών εταιριών” ή CCMC. Η ύπαρξη της εταιρίας σε αυτή τη λίστα απαγόρευε ουσιαστικά στους Αμερικανούς να επενδύουν στον κινεζικό κολοσσό ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση των κατασκευαστών παγκοσμίως.

Η Xiaomi αποφάσισε να κυνηγήσει νομικά αυτήν την απόφαση ενάντια στο Υπουργείο Αμύνης και το Μάρτιο, αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε πως η Xiaomi “έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά υπό τη μορφή σοβαρών επιπτώσεων στη φήμη της και οικονομικές ζημίες από τις οποίες δεν μπορεί να επανέλθει”.

Τώρα, το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ συμφώνησε πως η απόσυρση της ένταξης της Xiaomi στην CCMC “είναι η πρέπουσα” σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Η Xiaomi και το Υπουργείο Αμύνης θα “διαπραγματευτούν για τους συγκεκριμένους όρους της εντολής” και θα παράσχουν στο δικαστήριο μία κοινά συμφωνημένη εντολή.

Οι μετοχές της Xiaomi σημείωσαν άνοδο 6.5% μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Η εταιρία είναι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των χρηστών, των συνεταίρων, των εργαζομένων και των μετόχων από όλο τον κόσμο.

Ακουλουθεί η επίσημη δήλωση της Xiaomi για την απόφαση των ΗΠΑ:

"Με αφορμή την οριστική απόφαση των αμερικανικών δικαστηρίων, εκπρόσωπος της Xiaomi Corporation δήλωσε τα ακόλουθα: «Η Xiaomi έχει τη χαρά να ανακοινώσει ότι, στις 25 Μαΐου 2021, στις 4:09 μ.μ., (’Ώρα Ανατολικής Ζώνης) το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, της Περιφέρειας της Κολούμπια, εξέδωσε οριστική απόφαση υπέρ της αναίρεσης του ορισμού της Εταιρείας από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ως «Κομμουνιστικής Κινεζικής Στρατιωτικής Εταιρείας (“Communist Chinese Military Company” CCMC). Μετά την αναίρεση αυτή, το δικαστήριο ήρε επίσημα όλους τους περιορισμούς στη δυνατότητα των ατόμων στις ΗΠΑ να αγοράζουν ή να κατέχουν τίτλους μετοχών ή άλλων αξιογράφων της Εταιρείας.

»Η Εταιρεία είναι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των χρηστών, των εταίρων, των εργαζόμενων και των μετόχων της σε όλο τον κόσμο και επαναλαμβάνει ότι αποτελεί μια ανοιχτή, διαφανή, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο επιχείρηση, με ανεξάρτητη λειτουργία και διοίκηση. Η Εταιρεία θα εξακολουθήσει να παρέχει αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες στους χρήστες και να δημιουργεί συνεχώς μοναδικά προϊόντα σε προσιτές τιμές ώστε να μπορούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή μέσω τεχνολογικών καινοτομιών».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο ιστολόγιο της Xiaomi: https://blog.mi.com/en/2021/05/26/voluntary-announcement-litigation-2/

Και https://www1.hkexnews.hk/listedco/listconews/sehk/2021/0526/2021052600029.pdf"