Με το Android 12 το smartphone σας θα γίνει το κλειδί του αυτοκινήτου σας

Αρχικά για Samsung και Pixel τηλέφωνα
19 Μαΐου 2021 09:48
Με το Android 12 το smartphone σας θα γίνει το κλειδί του αυτοκινήτου σας

Η Google συνεργάζεται με την BMW και άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να αναπτύξει ένα ψηφιακό κλειδί που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του οχήματος να το ξεκλειδώνουν και να το βάζουν μπρος από το Android τηλέφωνό τους. Το ψηφιακό αυτό κλειδί είναι μόνο ένα από τα πολλά νέα χαρακτηριστικά που έρχονται με το Android 12 και ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του Google I/O 2021.

Αρχικά, τα ψηφιακά κλειδιά θα γίνουν διαθέσιμα σε επιλεγμένα Pixel και Samsung Galaxy τηλέφωνα αργότερα μέσα στη χρονιά. Θα χρησιμοποιούν την Ultra Wideband (UWB) τεχνολογία, μία μορφή ραδιοκυμάτων με την οποία οι αισθητήρες θα μπορούν να προσδιορίζουν την κατεύθυνση του κύματος, σαν ένα μικρό ραντάρ. Έτσι η κεραία θα εντοπίζει το τηλέφωνο και οι Android χρήστες θα μπορούν να ξεκλειδώνουν και να κλειδώνουν το αυτοκίνητό τους χωρίς να βγάζουν το τηλέφωνο από την τσέπη.

Καταναλωτές που διαθέτουν αυτοκίνητα με NFC τεχνολογία και όχι UWB, θα μπορούν να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους ακουμπώντας το τηλέφωνο στο χερούλι της πόρτας, όπου θα βρίσκεται ο αναγνώστης NFC, ενώ θα μπορούν να μοιράζονται τα κλειδιά τους με φίλους ή οικογένεια, αν χρειαστούν το όχημά τους.

Το πλεονέκτημα της Google έναντι των εφαρμογών των κατασκευαστών για ψηφιακά κλειδιά που υπάρχουν ήδη στο εμπόριο, είναι πως οι χρήστες δε θα χρειάζεται να κατεβάσουν κάποια εφαρμογή, καθώς η λειτουργία θα είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό.

Η ανάπτυξη του ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου είναι μόνο ένα μέρος του σχεδίου της Google για να διασφαλίσει πως το smartphone θα παίξει κεντρικό ρόλο στις ζωές των καταναλωτών. Όταν αγοράζεις ένα τηλέφωνο σήμερα, δεν παίρνεις μόνο ένα τηλέφωνο, αλλά ένα ολόκληρο οικοσύστημα συσκευών που συνεργάζονται μεταξύ τους – τηλεοράσεις, laptops, αυτοκίνητα, wearables. Στη Βόρεια Αμερική, ο μέσος χρήστης έχει περίπου 8 διασυνδεδεμένες συσκευές  και μέχρι το 2022 αναμένεται να έχει 13. – Erik Kay, Αντιπρόεδρος μηχανικής, Google