Έχετε αναρωτηθεί πόσες Android συσκευές υπάρχουν παγκοσμίως;

Ενδιαφέροντα στατιστικά στο Google I/O
19 Μαΐου 2021 09:22
Έχετε αναρωτηθεί πόσες Android συσκευές υπάρχουν παγκοσμίως;

Κατά τη διάρκεια του Google I/O αποκαλύφθηκαν μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για το Android. Από προηγούμενες παρουσιάσεις γνωρίζαμε πως το 2017 υπήρχαν 2 δισεκατομμύρια ενεργές Android συσκευές σε όλο τον κόσμο, ενώ το 2019 αυτό το νούμερο έγινε 2.5 δισεκατομμύρια.

Ακολουθώντας λοιπόν τον ίδιο ρυθμό αύξησης, το Android βρίσκεται σήμερα σε 3 δισεκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο. Φυσικά δεν πρόκειται απλά για smartphones μιας και η χρήση του Android οικοσυστήματος επεκτείνεται σε τηλεοράσεις, smartwatches, tablets, game consoles, ψυγεία και πολλά ακόμα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σε αυτές τις συσκευές δε συμπεριλαμβάνονται Android συσκευές στην Κίνα ή νεότερες συσκευές της Huawei, μιας και δε φέρουν Google Play Services και η Google μετράει τις Android συσκευές από τα Play Services. Μάλιστα αποκάλυψε πως τα Google Play Services έχουν εγκατασταθεί σε συσκευές πάνω από 10 δισεκατομμύρια φορές.

Σε κάθε περίπτωση, αν συμπεριλάβουμε και τα κινεζικά Android ή συσκευές που χρησιμοποιούν εναλλακτικά stores, ο πραγματικός αριθμός των Android συσκευών είναι πολύ μεγαλύτερος.