Η SpaceX δέχθηκε πληρωμή σε Dogecoin για αποστολή στη Σελήνη

Ο Elon Musk κάνει πράξη τη φράση “To the moon”
10 Μαΐου 2021 09:49
Η SpaceX δέχθηκε πληρωμή σε Dogecoin για αποστολή στη Σελήνη

Ο Elon Musk κάνει πράξη την έκφραση υποστήριξης για το DogecoinTo the moon”, καθώς η SpaceX θα εκτοξεύσει την DOGE-1 αποστολή στη Σελήνη, μέσα στο πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς. Το σημαντικό σε αυτήν την αποστολή, είναι πως θα πληρωθεί εξ’ ολοκλήρου σε Dogecoin.

Την αποστολή ανακοίνωση η Geometric Energy Corporation, με την SpaceX να επιβεβαιώνει το γεγονός χωρίς να αποκαλύπτει το ύψος της συμφωνίας. Η GEC θα στείλει έναν cubesat δορυφόρο στη Σελήνη με Falcon 9 πύραυλο. Ο δορυφόρος θα συγκεντρώσει “πληροφορίες σεληνιακού χώρου” συνδυάζοντας κάμερες και αισθητήρες.

Η αποστολή αυτή θα επιδείξει την εφαρμογή των κρυπτονομισμάτων και πέρα από την τροχιά της Γης και θα θέσει τα θεμέλια για το διαπλανητικό εμπόριο. – Tom Ochinero, Αντιπρόεδρος πωλήσεων της SpaceX

Να θυμίσουμε πως ο Musk είχε πει στο Twitter τον Απρίλιο, πως η SpaceX θα βάλει “ένα πραγματικό Dogecoin στο πραγματικό φεγγάρι”, προκαλώντας σύγχυση στον κόσμο που δεν μπορούσε να καταλάβει αν αστειεύεται ή όχι.

Η αξία του Dogecoin με υπέρμαχο τον Elon Musk έχει αυξηθεί κατά 800% τον τελευταίο μήνα, αγγίζοντας πλέον κεφαλαιοποίηση $73 δισεκατομμυρίων, ενώ έχει γίνει το τέταρτο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα. Σημείωσε όμως μία βουτιά μετά την εμφάνιση του Musk στο Saturday Night Live όπου κατά τη διάρκεια ενός χιουμοριστικού σκετς, χαρακτήρισε το Dogecoin απάτη.