Ορατοί οι Starlink δορυφόροι της SpaceX στο νυχτερινό ουρανό της Ελλάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)  

Προκάλεσαν σύγχυση στα social media

Ορατοί οι Starlink δορυφόροι της SpaceX στο νυχτερινό ουρανό της Ελλάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Χρήστες των social media από την Κρήτη μέχρι τη Ροδόπη γέμισαν Facebook, Instagram και Twitter με φωτογραφίες και videos από φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό. Όσοι δεν ήταν εξοικειωμένοι με το φαινόμενο έσπευσαν να μιλήσουν για ελικόπτερα, αεροπλάνα, ακόμα και εξωγήινους, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως οι πιο ψύχραιμοι και ενημερωμένοι τους ενημέρωσαν πως πρόκειται για δορυφόρους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Starlink δορυφόρους της διαστημικής εταιρίας SpaceX του Elon Musk. Οι συγκεκριμένοι εκτοξεύονται σχεδόν κάθε εβδομάδα με τους Falcon 9 πυραύλους, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα πυκνό δίκτυο αποτελούμενο από 42.000 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά, με κάθε εκτόξευση να περιέχει από 60 έως 140 Starlink δορυφόρους. Ο λόγος της ύπαρξής τους είναι να προσφέρουν δορυφορικό internet σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι δορυφόροι λοιπόν αφού βρεθούν σε τροχιά, χρειάζονται μερικές μέρες για να ξεχωρίσουν ο ένας από τον άλλο και να φτάσουν στην τελική θέση τους. Αυτή η "συρραφή" δορυφόρων γίνεται αντιληπτή στο νυχτερινό ουρανό, προκαλώντας αίσθηση σε κάθε γωνιά του κόσμου που γίνεται ορατή μετά από κάθε εκτόξευση.

Να θυμίσουμε πως το Starlink δίκτυο θα γίνει διαθέσιμο και στην Ελλάδα μέσα στο 2021.