Αυτό το πουλί συγκεντρώνει τα περισσότερα likes στο Instagram

Ναι, υπάρχει επιστημονική μελέτη για αυτό
06 Μαΐου 2021 11:02
Αυτό το πουλί συγκεντρώνει τα περισσότερα likes στο Instagram

Δε διαβάζουμε πολλές επιστημονικές μελέτες σχετικά με likes στο Instagram, αλλά μία πρόσφατη με τίτλο “Τι μας μαθαίνει το Instagram για τις φωτογραφίες πτηνών”, έδωσε το στέμμα του πιο “Instagrammable” πουλιού στον κόσμο σε ένα συγκεκριμένο. Ο λόγος για το tawny frogmouth από την οικογένεια των ποδαργίδων. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, είναι πως το συγκεκριμένο πτηνό είχε οριστεί σε μία άλλη μελέτη ως “το πιο ατυχές εμφανισιακά πτηνό του κόσμου” λόγω του απεριποίητου φτερώματος και των σχεδόν ανθρωπόμορφων χαρακτηριστικών του στο πρόσωπο, θυμίζοντας ταυτόχρονα χαρακτήρα από τα Muppets.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mike: Birds & Beaches (@mike92014)

Πώς ορίζεται όμως το πιο “Instagrammable” πτηνό;

Τα frogmouths είναι αρκετά σπάνια. Ακόμα και στην database μας των 20.000 φωτογραφιών, εμφανίζεται μόνο 65 φορές. Θεωρώ πως η ορνιθολογική ομάδα γιορτάζει κάθε εμφάνιση αυτού του πουλιού με πολλά likes.

Η Katja Thommes, ψυχολόγος του University of Konstanz στη Γερμανία και ερασιτέχνης φωτογράφος, χρησιμοποίησε το Instagram για να ερευνήσει τί αποτελεί μία καλή φωτογραφία, βάζοντας σε σειρά τα πτηνά με τα περισσότερα likes. Διαπίστωσε λοιπόν πως τα frogmouths έλαβαν πολλά περισσότερα likes σε αυτές τις 65 φωτογραφίες από οποιοδήποτε άλλο είδος πτηνού.

Τα frogmouths φαίνεται όμως πως είναι η εξαίρεση στον κανόνα, αφού στη λίστα βρίσκουμε όμορφα και πολύχρωμα πτηνά στις κορυφαίες θέσεις, ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν θαλασσοπούλια και γύπες.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marjan Kaashoek (@m.kaashoek.photography)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hürrem Aktaş (@pre10da)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wild Ramblings (@wild.ramblings)

Tags: