Το M2 chip της Apple μπαίνει στην παραγωγή

Θα ενσωματωθεί στα νέα Macs
29 Απριλίου 2021 10:17
Το M2 chip της Apple μπαίνει στην παραγωγή

Η νέα γενιά M chip της Apple έρχεται πολύ σύντομα υπό τη μορφή του M2. Και ενώ ο προκάτοχός του, M1, το πρώτο Apple Silicon chipset έχει αποδείξει πως είναι κάτι παραπάνω από ικανό, η νέα γενιά υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις.

Σύμφωνα με το Nikkei Asia, το M2 ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή η οποία αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες, για να το δούμε ενσωματωμένο τον Ιούλιο για πρώτη φορά στη νέα σειρά των Mac υπολογιστών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση της Apple με το Apple Silicon. Έως τώρα υπήρχαν διαφορετικά Macs που χρησιμοποιούσαν διαφορετικούς Intel επεξεργαστές. Οι Core i3 ενσωματώνονταν στα lower-end Macs, ενώ οι i7 και i9 στα υψηλότερων επιδόσεων Macs. Τώρα μένει να δούμε πώς θα χειριστεί την κατάσταση η Apple και αν το M2 θα χρησιμοποιηθεί κάθετα σε όλα τα μοντέλα ή αν ο M1 θα ενσωματωθεί σε lower-end Macs.

Η Apple είχε δηλώσει το 2020 πως θα χρειαστεί 2 χρόνια για να κάνει την πλήρη μετάβαση από Intel chipsets σε Apple Silicon. Το M2 αναμένεται να ενσωματωθεί στα MacBook Pro των 14 και 16 ιντσών, στο iMac των 27 ιντσών και ίσως σε μία μικρότερη έκδοση του Mac Pro.