Η Apple προειδοποιεί για ελλείψεις προϊόντων στο δεύτερο μισό του 2021

Το επιβεβαιώνει ο Tim Cook
29 Απριλίου 2021 09:57
Η Apple προειδοποιεί για ελλείψεις προϊόντων στο δεύτερο μισό του 2021

Αν σκεφτόσασταν να προμηθευτείτε ένα iPad ή ένα Mac, καλύτερα να το κάνετε τώρα, αφού σύντομα θα αρχίσουν να υπάρχουν προβλήματα διαθεσιμότητας των προϊόντων της Apple. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μετόχων για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ο CEO της Apple, Tim Cook, αποκάλυψε πως θα υπάρξουν ελλείψεις iPad και Mac μέσα στο δεύτερο μισό του 2021.

Τα σχόλια του Cook ήρθαν ως απάντηση σε μία ερώτηση σχετική με την παγκόσμια έλλειψη chip και πώς μπορεί να επηρεάσει εταιρίες όπως η Apple. Όταν ρωτήθηκε επίσης πότε αναμένει να επανέλθει η φυσιολογική ροή στους προμηθευτές, ο Cook δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να προσφέρει μία καλή απάντηση, αλλά τόνισε πως η Apple θα βάλει τα δυνατά της για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα legacy nodes, όχι μόνο στη δική μας βιομηχανία αλλά και σε άλλες. Για να απαντήσω στην ερώτηση με ακρίβεια, θα πρέπει να ξέρω την πραγματική ζήτηση από κάθε “παίκτη” και πως αυτή θα αλλάξει τους επόμενους μήνες, οπότε είναι δύσκολο να δώσω μία καλή απάντηση. Έχουμε μία καλή κατανόηση της ζήτησης σε εμάς, αλλά το τι κάνουν οι υπόλοιποι δεν το γνωρίζω. Θα βάλουμε τα δυνατά μας, μόνο αυτό μπορώ να σας πω.

Ο CFO της Apple, Luca Maestri, επιβεβαίωσε πως η Apple έχει επηρεαστεί από την έλλειψη chip και αναμένει πτώση στα έσοδα της τάξης των $3-$4 δισεκατομμυρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2021, εξαιτίας των περιορισμών σε iPad και Mac.

Οι περιορισμοί προέρχονται από ελλείψεις σε ημιαγωγούς οι οποίες επηρεάζουν πολλές βιομηχανίες και είναι ένας συνδυασμός ελλείψεων στα πολύ υψηλά επίπεδα ζήτησης που βλέπουμε τόσο για τα iPad όσο και για τα Mac.