Οι hackers που έκλεψαν τα σχέδια της Apple τα απέσυραν μυστηριωδώς από το website τους

Πλήρωσε η Apple τα λύτρα;
27 Απριλίου 2021 09:44
Οι hackers που έκλεψαν τα σχέδια της Apple τα απέσυραν μυστηριωδώς από το website τους

Πριν μερικές μέρες η ομάδα hackers REvil χτύπησε με ransomware την προμηθεύτρια εταιρία της Apple, Quanta, απαιτώντας $50 εκατομμύρια για να μη δώσουν στη δημοσιότητα τα χαρακτηριστικά ακυκλοφόρητων προϊόντων της Apple, όπως για παράδειγμα ενός νέου MacBook του 2021.

Φαίνεται όμως πως υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα την οποία αγνοούμε, αφού για ένα μυστηριώδη λόγο η REvil αφαίρεσε τα αρχεία αυτά από το website της. Το ιστορικό της REvil όπως αναφέρει το MacRumors, δεν έχει περιπτώσεις μπλόφας και πάντα όταν δεν πληρώνεται κάνει τις απειλές της πράξεις και αναρτά δημόσια το περιεχόμενο που έχει στα χέρια της.

Ως εκ τούτου, είναι λογικό να υποθέσουμε πως για να αφαιρέσει τα αρχεία, έχει πραγματοποιηθεί κάποια πληρωμή ή τουλάχιστον η REvil έχει καταλήξει σε κάποια συμφωνία με την Quanta ή και την Apple. Είναι όμως εξαιρετικά απίθανο να δηλώσει δημόσια η Apple πως πλήρωσε τα λύτρα, ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερες επιθέσεις στο μέλλον, οπότε κατά πάσα πιθανότητα, αυτή η εξέλιξη θα είναι και η τελευταία που θα ακούσουμε για αυτήν την υπόθεση.