Η Apple προσθέτει κι άλλες διαφημίσεις στο App Store

Για να αυξήσει τα έσοδά της
22 Απριλίου 2021 12:02
Η Apple προσθέτει κι άλλες διαφημίσεις στο App Store

Η Apple θα επεκτείνει τις διαφημίσεις της σύμφωνα με αναφορά των Financial Times, την ίδια στιγμή που υιοθετεί αυστηρότερους κανόνες ιδιωτικότητας που αναμένονται να πλήξουν τους ανταγωνιστές της όπως το Facebook. Η Apple πουλά ήδη διαφημίσεις στο App Store, επιτρέποντας στους developers να πληρώσουν για να βρίσκονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων.

Η Apple θα προσθέσει τώρα μία δεύτερη θέση διαφήμισης στο “suggested” apps κομμάτι της αναζήτησης του App Store. Η νέα αυτή θέση θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα και θα επιτρέψει στους διαφημιζόμενους να προωθήσουν τις εφαρμογές τους σε όλο το δίκτυο αντί για να εμφανίζονται ως προτεινόμενες για συγκεκριμένες αναζητήσεις.

Η νέα κίνηση της Apple έρχεται καθώς η Apple βάσει του νέου σχεδίου της ιδιωτικότητας, θα στέλνει ειδοποιήσεις στους iPhone χρήστες ρωτώντας τους αν θέλουν οι εφαρμογές να χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους για προσωποποιημένη διαφήμισης, κάτι που έχει κάνει έξαλλο το Facebook το οποίο ισχυρίζεται πως οι αλλαγές θα πλήξουν τα έσοδά του.