Το Autopilot της Tesla είναι ήδη 10 φορές καλύτερο από τον οδηγό

Αν το ζητούμενο είναι τα λιγότερα ατυχήματα
18 Απριλίου 2021 10:36
Το Autopilot της Tesla είναι ήδη 10 φορές καλύτερο από τον οδηγό

Το Autopilot της Tesla, ο μηχανισμός δηλαδή όπου το αυτοκίνητο κινείται μόνο του στο δρόμο χωρίς να ζητάει επέμβαση από τον οδηγό παρά μόνο την προσοχή του στο δρόμο, αναβαθμίζεται διαρκώς με τον τελικό στόχο την επιπέδου 5 αυτόνομη οδήγηση όπου ο άνθρωπος θα είναι απλά ο επιβάτης. Η πρόοδος που έχει κάνει το σύστημα αποτυπώνεται στη νέα αναφορά ασφαλείας της Tesla, την οποία έσπευσε να σχολιάσει στο Twitter και ο Elon Musk.

Σύμφωνα με τα στατιστικά λοιπόν, όταν το Autopilot είναι ενεργοποιημένο, τα Tesla έχουν 10 φορές λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα από ότι ένα άλλο συμβατικό όχημα.

Πιο αναλυτικά, στο πρώτο τρίμηνο του 2021, καταγράφηκε ένα ατύχημα κάθε 6.7 εκατομμύρια χιλιόμετρα όταν το Autopilot ήταν ενεργοποιημένο. Η οδήγηση χωρίς Autopilot αλλά μόνο με τα χαρακτηριστικά ενεργής ασφάλειας των Tesla κατέγραψε ένα ατύχημα κάθε 3.3 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Όσοι κάτοχοι Tesla οδηγούσαν χωρίς Autopilot και χωρίς χαρακτηριστικά ενεργής ασφάλειας ενεργοποιημένα, είχαν ένα ατύχημα κάθε 1.5 εκατομμύριο χιλιόμετρα.

Ως μέτρο σύγκρισης με το μέσο όρο του συνόλου των αυτοκινήτων που κινούνται στη χώρα, η αρχή ασφαλείας αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA) καταγράφει ένα ατύχημα κάθε 779.000 χιλιόμετρα.

Ενώ κανένα όχημα δεν μπορεί να αποτρέψει όλα τα ατυχήματα, εργαζόμαστε κάθε μέρα για να προσπαθήσουμε να μειώσουμε την πιθανότητα να συμβούν. Τα χαρακτηριστικά ενεργής ασφάλειας έρχονται ως στάνταρ σε κάθε όχημα Tesla που κατασκευάστηκε μετά το Σεπτέμβριο του 2014 ως ένα επιπλέον στρώμα ασφαλείας πέρα από τη φυσική κατασκευή του αυτοκινήτου. Επειδή κάθε Tesla είναι συνδεδεμένο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δισεκατομμύρια μίλια δεδομένων από τον παγκόσμιο στόλο – πάνω από 1 δισεκατομμύριο από αυτά με ενεργοποιημένο Autopilot – για να καταλάβουμε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους συμβαίνουν τα ατυχήματα. Έπειτα αναπτύσσουμε χαρακτηριστικά που βοηθούν τους οδηγούς Tesla να μειώσουν ή να αποφύγουν τα ατυχήματα. Με τις over-the-air αναβαθμίσεις μας, μπορούμε να εισάγουμε νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και βελτιώσεις πολύ πιο μετά από την αγορά του αυτοκινήτου, καθώς και να εκδώσουμε αναβαθμισμένες εκδόσεις υπαρχόντων χαρακτηριστικών ασφαλείας που λαμβάνουν υπόψη τα πιο πρόσφατα δεδομένα που συλλέγονται από το στόλο οχημάτων μας.