Το Instagram μεταθέτει το κρύψιμο των likes στους χρήστες

Ακόμα δεν ξέρει τι να κάνει με αυτό το θέμα
15 Απριλίου 2021 11:21
Το Instagram μεταθέτει το κρύψιμο των likes στους χρήστες

Το Instagram εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να αποφασίσει τι θα κάνει τελικά σχετικά με την εμφάνιση των likes κάτω από τα posts των χρηστών. Έχει προχωρήσει σε διάφορα πειράματα, όπου αφαίρεσε τον αριθμό των likes για να “επικεντρώνονται οι χρήστες στις φωτογραφίες και τα videos που αναρτούν και όχι στο πόσα likes παίρνουν”. Μετά τις ανησυχίες των influencers πως θα επηρεαστούν οι συμφωνίες τους με εταιρίες επειδή το engagement δε θα είναι δημόσιο, το Instagram έσπευσε να τους καθησυχάσει λέγοντας πως οι ίδιοι θα μπορούν να βλέπουν τα στατιστικά τους και να τα μοιράζονται με εταιρίες.

Παρόλα αυτά δεν κατέληξε ακόμα στη “χρυσή” συνταγή και τώρα δοκιμάζει να δώσει μεγαλύτερο έλεγχο στους χρήστες για αυτό το εργαλείο.

Η εταιρία ανακοίνωσε μία “μικρή δοκιμή παγκόσμιας κλίμακας” όπου οι χρήστες θα έχουν τρεις επιλογές όσον αφορά τα likes. Θα μπορούν να επιλέξουν να μη βλέπουν οι ίδιοι τον αριθμό των likes σε οποιοδήποτε post από οποιοδήποτε προφίλ, να απενεργοποιήσουν τον αριθμό των likes που βλέπουν οι άλλοι χρήστες για τα δικά τους posts, ή να κρατήσουν τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα σήμερα.

Κάτι παρόμοιο θα ακολουθηθεί και στο Facebook, ωστόσο η εταιρία περιμένει να  δει πρώτα τα αποτελέσματα της δοκιμής του Instagram πριν προχωρήσει και στην άλλη πλατφόρμα της.