YouTuber έφτασε ανενόχλητος δίπλα στον SN11 της SpaceX κάνοντας vlog (BINTEO)

Διάτρητη η ασφάλεια στις εγκαταστάσεις στην Boca Chica
10 Απριλίου 2021 11:07
YouTuber έφτασε ανενόχλητος δίπλα στον SN11 της SpaceX κάνοντας vlog (BINTEO)

Ένας YouTube ονόματι Caesar ανέβασε στο κανάλι του, Loco Vlogs, ένα video στο οποίο εμφανίζεται να βρίσκεται παράνομα στις εγκαταστάσεις της SpaceX στην Boca Chica του Texas, λίγα μέτρα μακριά από το πρωτότυπο Starship. Το video ανέβηκε στα τέλη Μαΐου, λίγες μέρες πριν την καταστροφή του SN11. Έκτοτε διέγραψε το video του καθώς είχε συγκεντρώσει 5 likes και 100 dislikes, αλλά ένα άλλο YouTube κανάλι ανέβασε ξανά μία αναπαραγωγή του video.

Στο video ο Caesar εμφανίζεται να περπατά ανενόχλητος γύρω από το δεκαεξαόροφο SN11, ενώ πλησίασε μέχρι και τους τρεις Raptor κινητήρες του σκάφους. Κανείς άλλος δεν εμφανίζεται κοντά με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων να είναι άφαντη. Αργότερα, δημοσίευσε ένα video στο οποίο ζητά συγγνώμη για την ενέργειά του.

Το περιστατικό έβαλε σε μπελάδες την SpaceX, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που παραβιάζονται οι εγκαταστάσεις της. Το 2019 ένας άλλος fan της SpaceX είχε συλληφθεί ενώ έβγαινε φωτογραφίες δίπλα από προηγούμενο πρωτότυπο του Starship.

Η NASA παίρνει την ασφάλεια πολύ σοβαρά. Τα συμβόλαια του Human Landing System περιλαμβάνουν απαιτήσεις από τους εργολάβους να προστατεύουν την πληροφορία, το software και το hardware. Η SpaceX ειδοποίησε τη NASA πως ερεύνησαν το περιστατικό. – Monica Witt, εκπρόσωπος NASA

Η SpaceX δεν πρόσφερε κάποια δήλωση για το θέμα, ενώ και ο Caesar δε συνελήφθη τελικά.