Επίσημο: Η LG αποσύρεται από την mobile αγορά

Επιβεβαίωση από την εταιρία
05 Απριλίου 2021 08:56
Επίσημο: Η LG αποσύρεται από την mobile αγορά

Οι φήμες για την απόσυρση της LG από τη mobile αγορά κυκλοφορούσαν από την αρχή της χρονιάς και τώρα η εταιρία έρχεται να επιβεβαιώσει και επίσημα πως κλείνει το τμήμα των smartphones, αφού σημείωνε απώλειες για έξι συναπτά έτη που τις κόστισαν συνολικά $4.5 δισεκατομμύρια.

Η LG είχε φέρει αρκετές καινοτομίες στις μέρες της, όπως τις ultra-wide κάμερες και είχε γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο. Η αγορά όμως έγινε “απίστευτα ανταγωνιστική” όπως σημείωσαν στελέχη της και τα προβλήματα που αντιμετώπισε τόσο στο hardware όσο και στο software ήταν αρκετά για να μην της επιτρέψουν να ανακάμψει.

Από εδώ και πέρα η LG θα εκμεταλλευτεί την mobile τεχνογνωσία της για να αναπτύξει τεχνολογίες όπως το 6G και να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα σε άλλους τομείς της αγοράς όπως εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων, smart homes, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, διασυνδεδεμένες συσκευές κ.α. Οι υπάρχουσες mobile συσκευές θα συνεχίσουν να λαμβάνουν after-sale υποστήριξη και αναβαθμίσεις “για χρονική περίοδο που θα διαφέρει ανά περιοχή”. Το κλείσιμο του mobile τμήματος αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρίας μέσω δελτίου Τύπου:

"Αθήνα, 05 Απριλίου 2021 — Η LG Electronics Ιnc. (LG), ανακοινώνει τον τερματισμό του τμήματος κινητής τηλεφωνίας, μια απόφαση που εγκρίθηκε σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Η στρατηγική απόφαση της LG να αποχωρήσει από τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα των κινητών τηλεφώνων, θα δώσει στην εταιρεία την ευκαιρία να εστιάσει στην ανάπτυξη πεδίων που περιλαμβάνουν εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων, διασυνδεδεμένες συσκευές, smart homes, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη (AI), B2B λύσεις, καθώς και άλλες πλατφόρμες και υπηρεσίες.

Το υπάρχον απόθεμα κινητών τηλεφώνων LG θα συνεχίσει να διατίθεται προς πώληση. H LG θα παρέχει τεχνική υποστήριξη και αναβαθμίσεις λογισμικού για τους καταναλωτές που ήδη διαθέτουν προϊόντα κινητής για συγκεκριμένο διάστημα το οποίο θα διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή. Η LG θα συνεργαστεί στενά με τους προμηθευτές και τους επιχειρηματικούς εταίρους της καθ’ όλη τη διάρκεια του τερματισμού του τμήματος κινητής τηλεφωνίας. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις θέσεις εργασίας θα καθοριστούν σε τοπικό επίπεδο.

Προχωρώντας, η LG θα συνεχίσει να αξιοποιεί την τεχνογνωσία της στο κομμάτι των κινητών για να αναπτύξει τεχνολογίες γύρω από το mobility, όπως το 6G, με σκοπό να ενδυναμώσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της σε άλλα επιχειρηματικά πεδία. Οι βασικές τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των 20 ετών λειτουργίας του τμήματος κινητής τηλεφωνίας, θα διατηρηθούν και θα εφαρμοστούν σε υπάρχοντα και μελλοντικά προϊόντα.

Ο τερματισμός του τμήματος κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου, ωστόσο το εμπόρευμα υπαρχόντων μοντέλων μπορεί να είναι διαθέσιμο και μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής."