Βίντεο με τη νέα RTX 4090 χτυπάει εκεί που πονάει τους PC χρήστες

Το καλύτερο Πρωταπριλιάτικο αστείο για το PC hardware
02 Απριλίου 2021 09:30
Βίντεο με τη νέα RTX 4090 χτυπάει εκεί που πονάει τους PC χρήστες

Τα Πρωταπριλιάτικα αστεία είναι συνήθως κακά και πρόχειρα, ένας Δανός όμως φαίνεται πως ετοίμαζε το δικό του ολόκληρη χρονιά. Το YouTube κανάλι Captains Workspace με τον 20χρονο Kasper Andersen, παρουσίασε σε…παγκόσμια αποκλειστικότητα την ολοκαίνουρια NVIDIA RTX 4090.

Η τεράστια σε μέγεθος κάρτα διαθέτει 12 ανεμιστήρες, 18.000 cuda cores, 230 ray tracing cores, 48GB VRAM και καταναλώνει 1kW ενέργειας. Πέρα από τη φυσική μορφή της κάρτας, ο Andersen αφιέρωσε χρόνο και σε λεπτομέρειες που θα κάνουν πιο πιστευτή τη φάρσα του, όπως δύο εισόδους για καλώδια ρεύματος, RGB φωτισμό, ακόμα και ένα benchmarking εργαλείο που έδειχνε την κάρτα να λειτουργεί με 23.000 frames το δευτερόλεπτο.

Με μία “μπηχτή” για την NVIDIA ανακοινώνει πως θα υπάρξουν μόλις 21 κάρτες διαθέσιμες στο launch, "κάτι το οποίο είναι μία τεράστια βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά καρτών”.

Το video κλείνει με μία κλεφτή ματιά στο άλλο θηρίο, την NVIDIA RTX 4090 Ti, η οποία διαθέτει οχτώ GPUs σε SLI αλλά καταλαμβάνει μόλις τέσσερις θέσεις στη motherboard και από ότι φαίνεται έχει ενεργειακές απαιτήσεις που δε σηκώνουν το σπίτι του YouTuber…

Tags: