Η Huawei συνεχίζει να αυξάνει τα έσοδά της παρά τη δύσκολη χρονιά 

Με αρκετή βοήθεια από την εγχώρια αγορά

Η Huawei συνεχίζει να αυξάνει τα έσοδά της παρά τη δύσκολη χρονιά

Η Huawei έδωσε στη δημοσιότητα την οικονομική αναφορά του 2020, η οποία είναι σύμφωνη με τις προβλέψεις της εταιρίας για “οριακή ανάπτυξη”. Τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 3.8% και έφτασαν τα $136.7 δισεκατομμύρια και τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 3.2% αγγίζοντας τα $9.9 δισεκατομμύρια.

Την τελευταία χρονιά παραμείναμε δυνατοί ενάντια στις δυσκολίες. Συνεχίσαμε να καινοτομούμε για να δημιουργήσουμε αξία για τους πελάτες μας, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να υποστηρίξουμε την οικονομική επούλωση και κοινωνική πρόοδο σε όλο τον κόσμο. – Ken Hu, εναλλασσόμενος Πρόεδρος Huawei

Ο Hu αναγνώρισε πως ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ “προκάλεσε πολλές ζημίες” και πως “η ζωή δεν ήταν εύκολη για αυτούς” καθώς οι περιορισμοί πλήγωσαν τόσο τους Αμερικανούς προμηθευτές όσο και τους καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας πως “πρόκειται για μία πολύ άδικη κατάσταση”.

Η παγκόσμια προμηθευτική αλυσίδα στην οποία βασίζεται η Huawei έχει διαταραχτεί. Δεν ξέρω ποιος θα ωφεληθεί από αυτό, αλλά σίγουρα όχι η βιομηχανία. – Ken Hu

Τις απώλειες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και από την Ευρώπη όμως, η Huawei τις αντιστάθμισε με αυξημένα έσοδα από την εγχώρια αγορά της Κίνας. Στον τομέα των smarthphones η εικόνα ήταν πιο ζοφερή, αφού έχασε μερίδιο αγοράς από άλλους Κινέζους κατασκευαστές και το τέταρτο τρίμηνο του 2020 ήταν η πρώτη φορά που η Huawei κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις.

Ο Hu σημείωσε πως η δημιουργία εγχώριας παραγωγής high-end chips είναι η άμεση προτεραιότητας της εταιρίας, ενώ κάλεσε και σε αναθεώρηση της παγκόσμιας προμηθευτικής αλυσίδας λόγω της παγκόσμιας έλλειψης σε chips.

0 σχολια