Οι Xiaomi χρήστες ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια

Εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα εν μέσω πανδημίας
26 Μαρτίου 2021 10:12
Οι Xiaomi χρήστες ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια

Η Xiaomi ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματά της για το 2020 και τα νούμερα είναι σίγουρα καλύτερα από αυτό που θα περίμενε κανείς εν μέσω πανδημίας. Τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 19%  σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και αντίστοιχα το κέρδος της κατά 13%. Συγκεκριμένα, τα έσοδά της από smartphones αυξήθηκαν κατά 25%, ενώ έστειλε στα ράφια των καταστημάτων 18% περισσότερες συσκευές.

Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση εσόδων που γνώρισε εκτός Κίνας, η οποία άγγιξε το 34%. Πούλησε περίπου 10 εκατομμύρια “premium” smartphones, ενώ οι μηνιαία ενεργοί χρήστες του MIUI ξεπερνούν πλέον τα 400 εκατομμύρια.

Έτσι, η Xiaomi κατάφερε μέσα στο 2020 να αναρριχηθεί στο νούμερο 3 των κατασκευαστών. Η κακή χρονιά της Huawei έδωσε χώρο στην Xiaomi η οποία δεν εκμεταλλεύτηκε μόνο την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά κατάφερε να προσελκύσει αρκετούς χρήστες στην ίδια την Κίνα, αυξάνοντας τις πωλήσεις εγχώρια κατά 52%.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως από τα συνολικά έσοδα των $37.4 δισεκατομμυρίων, μόλις το 62% προέρχεται από τα τηλέφωνα, με τα υπόλοιπα έσοδα να προέρχονται από την ευρεία γκάμα προϊόντων της εταιρίας.