ΈKTAKTO: Έπεσαν Instagram και WhatsApp σε όλο τον κόσμο (UPDATE)

Χωρίς πρόσβαση χιλιάδες χρήστες
19 Μαρτίου 2021 20:00
ΈKTAKTO: Έπεσαν Instagram και WhatsApp σε όλο τον κόσμο (UPDATE)

Σύμφωνα με το DownDetector και κατά τη διάρκεια συγγραφής αυτού του άρθρου, περίπου 125.000 χρήστες Instagram και 26.000 χρήστες WhatsApp αναφέρουν πως δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες από τις 19:00 ώρα Ελλάδος. Το πρόβλημα φαίνεται πως είναι αρκετά μεγαλύτερο από τις αναφορές στο site, καθώς και πολλοί χρήστες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Προβλήματα αναφέρονται και στη λειτουργία του Messenger και το Facebook αλλά σε μικρότερους αριθμούς.

Στο Instagram το 77% των χρηστών αναφέρουν πως δεν έχουν πρόσβαση στο news feed ενώ στο WhatsApp το 71% δεν έχουν σύνδεση. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε τη διακοπή και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Facebook. Στο Twitter, το hashtag #InstagramDown είναι στα trending.

Θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο. Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20/3/21 09:00

Οι υπηρεσίες του Facebook επανήλθαν στο σύνολό τους σε κανονική λειτουργία λίγη ώρα μετά τη διακοπή. Όσο για το λόγο που προκλήθηκε η διακοπή, το Facebook είπε πως οφειλόταν σε τεχνικά θέματα, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για κάποιου είδους επίθεση ή hack, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.