Η Apple έχει μία "κρυφή" πολιτική για τους ευγενικούς πελάτες  

Τους ανταμείβει για την ευγένειά τους

Η Apple έχει μία "κρυφή" πολιτική για τους ευγενικούς πελάτες

Όλοι όσοι έχουν δουλέψει σε κατάστημα ή γενικότερα στην εξυπηρέτηση πελατών, γνωρίζουν την ευρεία γκάμα αυτών. Από ανθρώπους αγενείς που έχουν ύφος χιλίων καρδιναλίων, μέχρι ευγενικούς που χαίρεσαι να τους εξυπηρετείς. Μάλιστα, η δεύτερη κατηγορία είναι αυτή που προτιμά και η ίδια η Apple.

Σύμφωνα με ένα video που έχει γίνει viral στο TikTok από κάποια που ισχυρίζεται πως είναι πρώην εργαζόμενη σε Apple Store, η Apple έχει μία “κρυφή” πολιτική με την οποία ανταμείβει ευγενικούς πελάτες με δωρεάν επισκευές και αντικαταστάσεις συσκευών.

@tanicornerstone

#stitch with @annaxjames apple goss tips and tricks

♬ original sound - Tani

Στο video η πρώην υπάλληλος ισχυρίζεται πως κάθε υπάλληλος στα Apple Stores είχε δικαίωμα σε κάτι που ονόμαζαν “surprise and delight”, μία στρατηγική “εκπλήξτε και χαροποιήστε” η οποία προοριζόταν για “πραγματικά εκπληκτικούς” πελάτες. Ενώ λοιπόν ακόμα και οι αγενείς θα κατάφερναν να επισκευάσουν το τηλέφωνό τους πληρώνοντας το αντίστοιχο κόστος, πολλές φορές οι πολύ ευγενικοί πελάτες επιλέγονταν από τους υπαλλήλους και ενάντια στην επίσημη πολιτική της εταιρίας, θα έβλεπαν τη συσκευή τους να επισκευάζεται δωρεάν ή ακόμα και μπορεί να έπαιρναν δωρεάν αντικατάσταση συσκευής σε περιπτώσεις που δεν προβλέπεται, όπως για παράδειγμα από ζημιά με νερό.

Κι ενώ δεν υπάρχει τρόπος επίσημης επιβεβαίωσης από την Apple για αυτήν την τακτική, σχόλια από πελάτες και άλλους πρώην υπαλλήλους Apple Store, φαίνεται να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή της. Σε κάθε περίπτωση και σε οποιοδήποτε κατάστημα, η ευγένεια των πελατών προς τους υπαλλήλους πρέπει να είναι αυτονόητη, ακόμα και χωρίς την πιθανότητα κάποιας ανταμοιβής.