Το Instagram παίρνει μέτρα για ενήλικες που στέλνουν μηνύματα σε εφήβους

Ειδικά για αυτούς που δεν ακολουθούν
17 Μαρτίου 2021 09:58
Το Instagram παίρνει μέτρα για ενήλικες που στέλνουν μηνύματα σε εφήβους

Το Instagram προσθέτει νέα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσει τους εφήβους, παίρνοντας τα ανεπιθύμητα μηνύματα προς αυτούς από ενήλικες πολύ σοβαρά. "Πολύ σύντομα" λοιπόν, οι ενήλικες θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα μόνο σε εφήβους που τους ακολουθούν, ενώ τα μηνύματα θα έχουν μία προειδοποίηση προς τους εφήβους που θα τους θυμίζει πως δε χρειάζεται να απαντήσουν αν δε νιώθουν άνετα.

Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι θεμιτό να συνομιλούν ενήλικες και έφηβοι στο Instagram, αλλά είναι σημαντικό να προστατεύονται οι έφηβοι από ανεπιθύμητες επαφές με ενήλικους. Το να απαιτείται ο έφηβος – και όχι ο ενήλικας – να ξεκινήσει την επαφή, θα ενδυναμώσει τους εφήβους για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Τους βάζει στη θέση του οδηγού και τους δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στις εμπειρίες τους στο Instagram.

Η μικρότερη ηλικία στην οποία μπορεί κάποιος να έχει επίσημα Instagram είναι τα 13 έτη. Τα παιδιά πολλές φορές δηλώνουν άλλη ηλικία για να αποφύγουν περιορισμούς ως προς το τι μπορούν να δουν, ενώ και οι παιδόφιλοι παριστάνουν τους μικρότερους για να προσεγγίσουν τους στόχους τους. Τα μέτρα λειτουργούν μόνο όταν και οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει σωστές ηλικίες. Ωστόσο το Instagram λέει πως αναπτύσσει “νέα τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία εκμάθησης μηχανής” για να ανταπεξέλθει στην πρόκληση της επιβεβαίωσης της ηλικίας, ειδικά όταν οι κάτοχοι των λογαριασμών δεν είναι ειλικρινείς.

Επιπλέον, οι νέοι χρήστες του Instagram οι οποίοι έχουν δηλώσει μικρή ηλικία, ενθαρρύνονται να επιλέξουν “ιδιωτικό” λογαριασμό.

Αν ένας έφηβος δεν επιλέξει “private” όταν κάνει την εγγραφή, του στέλνουμε μία ειδοποίηση αργότερα επισημαίνοντας τα οφέλη ενός ιδιωτικού λογαριασμού και του υπενθυμίζουμε να ελέγξει τις ρυθμίσεις του.