Hacker παραβίασε 150.000 κάμερες ασφαλείας φυλακών, σχολείων, νοσοκομείων

Ακόμα και εγκαταστάσεων της Tesla
11 Μαρτίου 2021 10:28
Hacker παραβίασε 150.000 κάμερες ασφαλείας φυλακών, σχολείων, νοσοκομείων

Μία ευπάθεια στα συστήματα της εταιρίας ασφαλείας Verkada εκμεταλλεύτηκε hacker ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε 150.000 κάμερες ασφαλείας τοποθετημένες σε σχολεία, νοσοκομεία, φυλακές και επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει το Bloomberg, ακόμα και κάμερες από τα γραφεία της ίδιας της Verkada παραβιάστηκαν. Η εταιρία ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με τις Αρχές, δεν επιβεβαίωσε όμως την κλίμακα της επίθεσης.

Η Tesla και η Virgin Hyperloop ήταν και αυτές θύματα του hacker. Πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν μία αποθήκη της Tesla στη Shanghai. Άλλα videos δείχνουν εργαζόμενους νοσοκομείου στη Florida να περιορίζουν έναν άντρα στο κρεβάτι του και αστυνομικούς σε τμήμα της Μασαχουσέτης να ανακρίνουν έναν άντρα που φοράει χειροπέδες.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο hacker Tille Kottmann, ο οποίος χρησιμοποίησε απλά κάποιον “super admin” λογαριασμό για να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρίας. Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την πράξη;

Αρκετή περιέργεια, μάχη για την ελευθερία της πληροφορίας και την εναντίωση στην πνευματική ιδιοκτησία, μία μεγάλη δόση αντικαπιταλισμού και μία δόση αναρχισμού – και επίσης είναι πολύ διασκεδαστικό για να μην το κάνω.

Απενεργοποιήσαμε όλους τους εσωτερικούς admin λογαριασμούς για να αποτρέψουμε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Η ομάδα ασφαλείας μας και μία εξωτερική εταιρία ασφαλείας ερευνούν το μέγεθος του θέματος και έχουμε ενημερώσει τις Αρχές. – Verkada