Ρεκόρ εσόδων για την NVIDIA σε μία εποχή έλλειψης καρτών γραφικών

Αναμένεται η ίδια πορεία και στο πρώτο τρίμηνο
25 Φεβρουαρίου 2021 09:39
Ρεκόρ εσόδων για την NVIDIA σε μία εποχή έλλειψης καρτών γραφικών

Η αγορά μπορεί να υποφέρει από την έλλειψη καρτών γραφικών, αυτό όμως δε φαίνεται να εμποδίζει τα έσοδα των εταιρών που τις παράγουν. Μάλιστα, η NVIDIA κατάφερε να σημειώσει έσοδα τριμήνου ρεκόρ, ύψους $5 δισεκατομμυρίων, σημειώνοντας 61% αύξηση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Επιπλέον, τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν στο επόμενο τρίμηνο, παρόλο που παραδοσιακά παραδίδουν μικρότερα κέρδη λόγω των αυξημένων αγορών των καταναλωτών την περίοδο των Χριστουγέννων και τη μετέπειτα συντηρητική συμπεριφορά τους.

Η NVIDIA πιστεύει πως το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της θα συνεχίσει να έρχεται από την gaming αγορά, παρόλο που αυτή είναι η αγορά που πλήττεται περισσότερο από την έλλειψη chips. Η NVIDIA δεν έχει καταφέρει έως τώρα να ανταποκριθεί στη ζήτηση των νέων καρτών γραφικών της, RTX 3070, 3080 και 3090.

Πρόσφατα ανακοίνωσε μέτρα για να βοηθήσει την αγορά του gaming, περιορίζοντας τις επιδόσεις των καρτών της σε mining κρυπτονομισμάτων, ενώ θα εισάγει έναν CMP mining επεξεργαστή το Μάρτιο, έτσι ώστε οι miners να στραφούν σε αυτό και να απελευθερωθεί η αγορά των GPUs για τους gamers. Παρόλα αυτά, στην ενημέρωσή της προς τους επενδυτές, σημείωσε πως μόλις τα $300 εκατομμύρια από τα $5 δις προήλθαν από πωλήσεις σχετικές με κρυπτονομίσματα, εννοώντας πως οι miners δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην έλλειψη GPU.