Στον "πάγο" η πώληση του TikTok

Όσο ο Biden επανεξετάζει την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα
11 Φεβρουαρίου 2021 11:36
Στον "πάγο" η πώληση του TikTok

Το TikTok παρέμενε μετέωρο στις ΗΠΑ από το 2020, με την προηγούμενη διοίκηση του Donald Trump να θεωρεί την εφαρμογή απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας, ζητώντας την πώλησή της σε αμερικανικών συμφερόντων εταιρία αν ήθελε να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ. Αρκετές εταιρίες ήταν οι υποψήφιοι μνηστήρες αλλά καμία συμφωνία δεν οριστικοποιήθηκε.

Τώρα, η νέα διοίκηση του Joe Biden βάζει αυτήν την απόφαση “στον πάγο”. Όπως αναφέρει η The Wall Street Journal, η κατάσταση με το TikTok μένει ως έχει για τώρα, μέχρι η κυβέρνηση Biden να αποφασίσει πώς θα προσεγγίσει το θέμα της ψηφιακής ασφάλειας της χώρας.

Αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας βρίσκονται σε συζητήσεις με την κινεζική ByteDance, ιδιοκτήτρια του TikTok, για να εξερευνήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευτούν τα δεδομένα που συλλέγονται από Αμερικανούς χρήστες και πώς μπορεί να γίνει αυτό με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχει πρόσβαση σε αυτά η κινεζική κυβέρνηση.

Θέλουμε να αναπτύξουμε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διασφάλιση των δεδομένων των ΗΠΑ, η οποία απευθύνεται σε όλο το φάσμα των απειλών που αντιμετωπίζουμε. Αυτό περιλαμβάνει το ρίσκο που αποτελούν οι κινεζικές εφαρμογές και άλλα software τα οποία δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ. Τους επόμενους μήνες, αναμένουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένες υποθέσεις υπό το πρίσμα μίας ολοκληρωμένης κατανόησης των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε. – Emily Horne, εκπρόσωπος Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας