Ο CEO της Huawei θέλει να μιλήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Ελπίζει σε αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ
09 Φεβρουαρίου 2021 09:40
Ο CEO της Huawei θέλει να μιλήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο ιδρυτής και CEO της Huawei, Ren Zhengfei, θέλει να αποκατασταθούν οι σχέσεις μεταξύ της εταιρίας του και των ΗΠΑ. Μιλώντας σε διεθνή media για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, εξέφρασε την επιθυμία να μιλήσει ο ίδιος με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, για να λυθούν τα όποια προβλήματα προέκυψαν κατά τη θητεία του Donald Trump. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να απευθυνθεί στα οικονομικά συμφέροντα των αμερικανικών εταιριών.

Θα δεχόμουν ευχαρίστως τέτοιες κλήσεις και το μήνυμα είναι γύρω από την κοινή ανάπτυξη και την επιτυχία για όλους. Οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν οικονομική ανάπτυξη και η Κίνα θέλει να έχει οικονομική ανάπτυξη επίσης. Αν οι δυνατότητες παραγωγής της Huawei επεκταθούν, αυτό θα σήμαινε περισσότερες ευκαιρίες και τους Αμερικανούς προμηθευτές. Πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα είναι αμοιβαία ωφέλιμο. Πιστεύω πως η νέα κυβέρνηση θα έχει στο μυαλό της τέτοιου είδους επιχειρηματικά συμφέροντα όσο αποφασίζουν για τη νέα πολιτική τους. Ακόμα ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να αγοράσουμε μεγάλους όγκους αμερικανικών υλικών, εξαρτημάτων και εξοπλισμού, ώστε να ωφεληθούμε όλοι από την ανάπτυξη της Κίνας.

Η Huawei έχει πληγεί από τον αποκλεισμό των αμερικανικών εταιριών, τόσο στο hardware όσο και στο software. Πριν λίγους μήνες αναγκάστηκε να πουλήσει τη θυγατρική της, Honor, για να προστατέψει το brand της και να της επιτρέψει να συνεχίσει να παράγει smartphones. Υπήρξαν φήμες πως το ίδιο θα έκανε η Huawei και για το τμήμα των ίδιων της των smartphones, φήμες που γρήγορα διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τον Ren.

Αποφασίσαμε πως σε καμία περίπτωση δε θα πουλήσουμε τις καταναλωτικές συσκευές μας, το τμήμα smartphone.