Το Instagram προστατεύει τους χρήστες του από hackers 

Νέο εργαλείο για να προστατέψετε το λογαριασμό σας

Το Instagram προστατεύει τους χρήστες του από hackers

Η παραβίαση των Instagram λογαριασμών από τρίτους είναι κάτι σύνηθες πλέον. Λίγο η απροσεξία του χρήστη, λίγο οι ικανότητες του hacker, πολλές φορές λογαριασμοί παραβιάζονται και οι hackers αναρτούν περιεχόμενο δικό τους ή σβήνουν περιεχόμενο του χρήστη, παραπλανώντας το κοινό του. Τώρα το Instagram αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό και εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο θα προστατέψει τους χρήστες όχι από την ίδια την παραβίαση των λογαριασμών τους, αλλά καλύτερα από τις επιπτώσεις αυτής.

Το “Recently Deleted” χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να ανακτούν διαγραμμένες φωτογραφίες, videos, reels, IGTV videos και Stories, έως και 30 μέρες πριν. Όλα υπό την προϋπόθεση φυσικά πως θα καταφέρετε να πάρετε και πάλι τον έλεγχο του λογαριασμού σας σε περίπτωση παραβίασης. Μάλιστα για να μπορέσετε να επαναφέρετε ή να διαγράψετε μόνιμα αναρτήσεις από το λογαριασμό σας, το Instagram θα πρέπει να επιβεβαιώσει πως είστε ο κάτοχος του λογαριασμού, είτε μέσω SMS είτε μέσω mail.

Έτσι, ακόμα κι αν ο hacker βρει ή μαντέψει τον κωδικό σας στο Instagram, αν το τηλέφωνό σας και το mail σας παραμείνουν ασφαλή, δε θα μπορέσει να διαγράψει μόνιμα το περιεχόμενό σας. Εξαίρεση αποτελούν τα Stories καθώς θα παραμείνουν στην “recently deleted” σελίδα μόνο για 24 ώρες πριν διαγραφούν εντελώς. Θα βρείτε το Recently Deleted τμήμα στα Settings>Account>Recently Deleted.

 

0 comment(s)

End of content

No more pages to load