Η Apple επανέρχεται στη δεύτερη θέση κατασκευαστών

Λόγω της μεγάλης πτώσης της Huawei
30 Ιανουαρίου 2021 09:14
Η Apple επανέρχεται στη δεύτερη θέση κατασκευαστών

Η Huawei σημείωσε σημαντική πτώση στις πωλήσεις ειδικότερα στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, αφήνοντας περιθώριο στην Apple να σκαρφαλώσει ξανά στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών. Οι αναφορές τόσο της Counterpoint όσο και τις Canalys συνηγορούν πως η πτώση της Huawei είναι μεγάλη, άνω του 20% σε σχέση με το 2019, υποχωρώντας στην τρίτη θέση για το 2020. Μάλιστα αν λάβουμε υπόψη μόνο το τέταρτο τρίμηνο του έτους, η Huawei δε βρίσκεται καν στην πρώτη πεντάδα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια.

Η Apple με το επιτυχημένο iPhone 12 σημείωσε αύξηση 3% με 5% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας στη δεύτερη θέση πίσω από τη Samsung, η οποία κράτησε μεν την πρώτη θέση, αλλά είχε ένα κακό τέταρτο τρίμηνο, κυρίως λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού στη mid-range κατηγορία.

Η Xiaomi άδραξε την ευκαιρία για να καλύψει το κενό που άφησε η Huawei στη διεθνή αγορά και είδε μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 2019. Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη βέβαια κατέγραψε η Realme, η οποία απέστειλε 65% περισσότερα τηλέφωνα από το 2019.