Ρεκόρ εσόδων τριμήνου έφερε στην Apple το iPhone 12

Διέλυσε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ
28 Ιανουαρίου 2021 13:33
Ρεκόρ εσόδων τριμήνου έφερε στην Apple το iPhone 12

Η εκπληκτική πορεία της νέας σειράς iPhone 12 της Apple αποτυπώθηκε στην οικονομική αναφορά του πρώτου οικονομικού τριμήνου 2021 της εταιρίας, στην οποία φαίνεται πως η Apple εκκαθάρισε έσοδα ύψους $111.4 δισεκατομμυρίων! Το ποσό αποτελεί ρεκόρ για έσοδα τριμήνου στην ιστορία της Apple και σημείωσε άνοδο 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Είμαστε ευχαριστημένοι από την ενθουσιώδη αντίδραση των πελατών στην κορυφαία σειρά προϊόντων μας που προσφέραμε σε αυτήν την ιστορική περίοδο εορτών. Είμαστε επίσης προσηλωμένοι στο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις κοινότητες στις οποίες ανήκουμε για να επανέλθουν δυναμικά και ισότιμα, μέσα από τις προσπάθειές μας όπως η Φυλετική Ισότητα και η Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης, καθώς και μέσω τις πολυετούς δέσμευσής μας για επένδυση $350 δισεκατομμυρίων σε όλες τις ΗΠΑ. – Tim Cook

Η πωλήσεις για την Apple ήταν εκπληκτικές αυτήν την περίοδο. Τα iPads απέφεραν $8.44 δισεκατομμύρια, τα Macs άλλα $8.68 δισεκατομμύρια, αλλά η κινητήριος δύναμη ήταν σαφώς τα iPhone 12 με $65.6 δισεκατομμύρια τους τελευταίους τρεις μήνες. Μεγάλο ποσοστό αυτών των πωλήσεων των iPhone 12 προήλθε από την Κίνα, με $21.3 δις. Οι υπηρεσίες της Apple απέφεραν επίσης κέρδη $15.9 δισεκατομμυρίων.