Αυτές είναι οι χώρες που ξοδεύουν την περισσότερη ώρα στα social media

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως παρατηρείται αυξημένη κίνηση στις αναδυόμενες αγορές
26 Ιανουαρίου 2021 12:27
Αυτές είναι οι χώρες που ξοδεύουν την περισσότερη ώρα στα social media

Μια νέα έρευνα που διεξήγαγε η Global Web Index σχετικά με την χρήση των social media ανέδειξε τις χώρες όπου οι πολίτες είναι κυριολεκτικά κολλημένοι μπροστά από τα Facebook, Instagram και Twitter τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Αρχικά, κατά μέσο όρο οι χρήστες ίντερνετ παγκοσμίως ξοδεύουν 2 ώρες και 22 λεπτά την ημέρα στα social media και αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο τρίμηνο του 2020 η χρήση των social media -λίγο πριν χτυπήσει η πανδημία- είχε πλατιάσει σε σχέση με τα νούμερα των προηγούμενων δύο ετών. 

Που όμως παρατηρείται περισσότερη χρήση των κοινωνικών δικτύων; Σύμφωνα με την έρευνα αποκαλύπτεται πως αυτό συμβαίνει στις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες σε μια τυπική μέρα χρησιμοποιούν αρκετά τα social media. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι οι νεαρές ηλικίες και συγκεκριμένα το δημογραφικό 16-24 ετών το οποίο ουσιαστικά βρίσκεται στην κορυφή. 

Όπως φαίνεται και από το παραπάνω γράφημα του Statista οι Φιλιππινέζοι κυριολεκτικά "λιώνουν" στα κοινωνικά δίκτυα με μέσο όρο σχεδόν τέσσερις ώρες ημερησίως. Αμέσως μετά ακολουθούν οι Νιγηριανοί με 3 ώρες και 42 λεπτά, έπειτα οι Ινδοί, Αμερικανοί και οι Κινέζοι με 02:36, 02:08 και σχεδόν 2 ώρες αντίστοιχα ημερησίως. 

Υπάρχουν, επίσης, στοιχεία που αναδεικνύουν πως υπάρχουν σημάδια κόπωσης στη χρήση εξαιτίας των γηραιότερων πληθυσμών που υφίστανται σε σημαντικό βαθμό στις παραπάνω χώρες. Τέτοιες χώρες είναι η Ιαπωνία, η Γερμανία αλλά και η Μ. Βρετανία. 

Ποια είναι τα στοιχεία χρήσης των κοινωνικών δικτύων στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με την αναφορά #Digital2020 στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 6.2 εκατομμύρια χρήστες social media μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, με την πληθυσμιακή διείσδυση να φτάνει το 59%. 

Μέσα στο 2020 οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 295.000 και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα στοιχεία στην επόμενη αναφορά για το 2021.